Skip to content
Nyhet

Utøverstipend til Pietro

– Nå kan jeg fokusere fullt på treningen.

I dag mottok Pietro Giachino stipend fra Olympiatoppen.

– Jeg er kjempefornøyd med dette! Det viser at Olympiatioppen følger med på prestasjonene mine. Stipendet gjør hverdagen min mye enklere da jeg kan prioritere trening og utvikling enda mer, sier han. De som har fulgt Pietro tett har fått med seg at han nærmer seg et høyt internasjonalt nivå. 2017 ble et år med flere store prestasjoner.

– Skal jeg trekke frem høydepunktene må det bli Norgesmester-tittelen, 25. plassen i VM og ikke minst bronsen i World Cup, forteller 22 åringen. Han er det første nordmannen med en medalje i World Cup.

God stemning på trening dag da det ble kjent at Pietro Giachino får stipend fra Olympiatoppen. Her sammen med landslagssjef Gabriel Negru.

Velfjortjent

Det er nok kanskje disse prestasjonene Olympiatoppen legger til grunn for utdelingen av stipendet. Stipendet er et utviklingsstiped  og  stipendet kan etter nærmere vurdering gis til unge utøvere under 24 år som gjennom god resultatutvikling i internasjonale mesterskap og konkurranser viser at muligheten for å nå verdenstoppen i sin idrett er stor, står det på Olymipatoppens sider.

-Det er velfortjent. Han er den beste utøver vi har akkurat nå, sier landslagssjefen Gabriel Negru. I ti år har han fulgt Pietro.

– Jeg så at han hadde et stort potensial da han var ung: Kroppen, bevegelsene, linjen. Dessuten er han veldig ambisiøs, målbevisst og flink til å prioritere, fortalte han i fjor til Aftenposten.

Også Generalsekretær i NGTF, Øistein Leren, gratulerer Pietro med stipendet.

– Tildelingen er en anerkjennelse til Pietro og teamet rundt for det harde arbeidet som ligger bak de gode resultatene.

Flere medaljer

Pietro Giachino med World Cup-bronsen

Pietro har vært på landslaget i turn siden 2006/2007, og begynte med turn som 8 åring. To år senere var han på Njård elite. Med utøverstipendet, og god motivasjon fra 2017, ser han frem til å starte konkurransesesongen.

– Jeg gleder meg til å sette i gang med konkurransene. Det blir spesielt spennende i NM i år da Stian (Skjerahaug) er tilbake. I tillegg tror jeg landslaget har gode sjanser som lag i VM i år.

– Individuelt er målet å delta i flere finaler i World Cup, – og å ta medaljer. Jeg må jo følge opp fra 2017, avslutter han.