Skip to content
Nyhet

Historisk bronse til Pietro

Pietro Giachino fra Njård slo til i svingstangfinalen under Challenge Cup i turn  i Cottbus, Tyskland og tok en historisk bronse. Helt rått! Pietro prøvde å sette ord på følelsen etter medaljeseremonien og sa følgende til gymogturn.no: «Jeg er bare så sykt glad for å kunne gå ut der foran hele verden å kjøre en perfekt øvelse. Kan nesten ikke tro det enda».  Med fare for å bli historieløs så er nok dette et av de beste, om ikke det beste, enkeltresultatet i apparatturn i moderne tid, i alle fall på herresiden.

Video fra finaleøvelsen ligger ute på Youtube her.   Resultatene finner du på arrangørens hjemmesider her eller på vår resultatside her.

De som følger Pietro tett har sett at han har nærmet seg et høyt internasjonalt nivå og det fikk vi også en forsmak på med hans resultat i VM (første reserve til mangekampfinalen). Det er derfor ekstra deilig at det betaler seg i form av slike resultater. I følge landslagssjef Gabriel Negru er dette bare starten for Pietro.

NGTF gratulerer Pietro med bronsen og vi gleder oss til fortsettelsen.