Skip to content
Nyhet

Norgesfinalen 2017

Årets Norgesfinale ble arrangert av Stavanger Turnforening helgen 18.-19.nov. Oslo og Akershus Gymnastikk- og Turnkrets reiste med 16 apparatturnere og 4 trenere, samt to dommere til Norgesfinalen. Reisefølget merket allerede på flyplassen at dette ville bli en trivelig tur, hvor alle gymnastene holdt sammen og hadde det gøy allerede fra start. Konkurransen selv gikk bra, selv om det ble noen miss og fall. Alt i alt tror jeg de aller fleste var fornøyd og hadde en fin konkurranse. Jentene endte på 4.plass i lag og var veldig nært en pallplass, mens guttene sikret en fin 2. plass.

I mangekampen vant Oslo og Akershus’s Helene Hagen-Aase klasse 1 hvor det var 43 deltakere med. Natalie Quanvik kom på en god 5. plass, Hedda Andersen kom på 7. plass og Kajsa Nicolaysen Flock på 13. plass. I klasse 2 tok Victoria von Krogh 9. plass og Julia Frølich Jacobs 13. plass av 28 deltakere. I klasse 3 tok Andrea Li Mei Ng Langdal 12. plass av 18 deltakere. I herrenes mangekamp kom Petter Steinsvik-Nilsen på 2. plass i klasse 1. I denne klassen var det Nikolai Fredriksen fra Nordland som tok 1. plassen. Harald Backe Staib kom på 9. plass og Felix Johanssen kom på 13. plass. I klasse 2 var det kun 6 gymnasterm og Jonathan Berg kom på en god 2. plass. Simon Foote og Trym Slembe kom på henholdsvis 5. og 6. plass. Oliver Grytten tok 3.plass i klasse 3.

Fem av jentene kvalifiserte seg til søndagens apparatfinaler. I klasse 1 tok Natalie sølv i frittstående, dessverre ble det en miss i skrankeøvelsen og hun endte på 6. plass der. Helene tok bronse i skranke, mens i bom ble det dessverre noen fall og hun endte på 6. plass. Hedda tok 4. plass i frittstående, kun 0,05 bak 3. plassen. I klasse 2 ble det 6. plass i skranke til Julia. Litt nervøsitet og feil satte inn og hun hadde 2 fall i øvelsen. I klasse 3 deltok Andrea i skrankefinalen og tok 5. plass.

I finalen for herrene klasse 1 kvalifiserte Petter Steinsvik-Nilsen til 6 finaler, hvor han tok fem 1.plasser, en 2.plass og en 7.plass. I klasse 1 var også Harald Backe Staib kvalifisert i alle finaler minus svingstang. Harald fikk en delt 2.plass i frittstående. I klasse 2 kvalifiserte Jonathan Berg, Simen Foote og Trym Slembe til apparatfinaler. Jonathan tok tre 2.plasser og en bronse. Simon Foote tok en strålende 1.plass i bøylehest. Det var mellom 5 og 3 utøvere i apparatfinalen i klasse 3 for herrene. Oliver Grytten tok en fin 2 plass i hopp og 3. plass i svingstang (her av tre finalister).

Det har vært noen miss her og der, men kretslaget tok med seg mange gode plasseringer og medaljer hjem. Det var god stemning og sammenhold i laget hele veien. Når det gjelder lagmoral var vi en klar vinner!

Trykk her for å se fullstendige resultatlister. NB. resultatlistene har skilt lagkonkurransen opp i klasser, slik at resultat er feil. I lagkonkurransen konkurrerte man på tvers av klasser.