Skip to content
Nyhet

Spennende Landsfinale i Rytmisk gymnastikk

Denne helgen var det stor fest i Askerhallen hvor Landsfinalen i Rytmisk gymnastikk ble avholdt. Fredagen startet med åpen rekruttkonkurranse med hele 41 jenter stillende til start i 2-kamp. For rekruttene er dette en litt spesiell konkurranse ettersom alle er samlet i en og samme klasse og kjører frittstående pluss et apparat med redskap. Det er også en uttakskonkurranse for selve Landsfinalen som ble kjørt lørdag og søndag, da er det de 4 beste i hver region som blir med videre.

Rekrutt 2-kamp: Nr.1 Sofia Bergquist, Asker, Nr.2 Kristin Nilsen, Skjeberg, Nr.3 Mathea Selfors, Tromsø. Foto: Monica Swensen

Lørdag var det innledende runder og individuelle konkurranser for junior og senior klassene. De 4 beste regionene gikk videre til søndagens semifinaler, med Region 1 i tet, Region 2 på andre og Region 3 og 4 hakk i hel og helt likt. I den individuelle delen av konkurransen ble medaljene fordelt som følger:

Junior nasjonal klasse 2-kamp: Nr.1 Mathilde Skaseth Harr, Nr.2 Ingrid A.Berntsen, Nr.3 Clara Quist, alle Region 1. Foto: Åse Tynning

 

Junior Internasjonal klasse 2-kamp. Nr.1 Josephine Norstad Juul Møller, Region 1, Nr.2 Anna Stoyanova, Region 1, Nr.3 Kamilla Dreiem Kvamme, Region 3. Foto: Åse Tynning

 

Senior Nasjonal klasse 2-kamp. Nr.1 Stine Broen, Region 1, Nr.2 Irene Karlsen, Region 5, Nr.3 Maja H.Østby, Region 2. Foto: Åse Tynning

 

Senior Internasjonal klasse 2-kamp. Nr.1 Emilie Swensen, Nr.2 Fredrikke Tynning-Bergestuen, Nr.3 Karoline Wennberg, alle fra Region 1. Her var det tett i teten, noe som signaliserer en veldig spennende 2018-sesong for senior Nivå 8. Foto: Åse Tynning

Søndagen var Region 1, 2, 3 og 4 klare for semifinale, og arrangøren Asker Turnforening klarte kunststykket å oppdatere publikum og deltagere om stillingen mellom regionene etter hver konkurranseklasse. Noe som gjorde det lettere og følge med på utviklingen og satt rammen for et flott og spennende arrangement. I semifinalen var det region 2 og 3 som knivet og havnet på delt andreplass, mens Region 4 måtte se seg slått ut av Landsfinalen. Region 1 var best i alle klasser.

I finalen viste det seg at Region 3 hadde sett muligheten, og det ble kniving til siste slutt mellom Region 2 og 3. I rekrutt og senior nasjonale klasser lå de to regionene likt, og Region 3 trakk det lengste strået i de resterende 2 av 3 klassene og kapret med dette sølvmedaljen.

Region 1, som omfatter Oslo og Akershus, vant alle klasser og ble suverene vinnere av Landsfinalen 2017.

Region 3, omfatter Rogaland, Vest-Agder, Aust-Agder, Telemark og Buskerud.

Region 2, omfatter Østfold, Oppland og Vestfold.

Alle resultater:  Resultater Landsfinalen 2017