Skip to content
Nyhet

Aktiv helg i Oslo og Akershus

Helgen 4.-5 november har vært en aktiv helg i Oslo og Akershus Gymnastikk- og Turnkrets med Sikringskurs 1 i trampett, Hjelpetrenerkurs og konkurranse i Troppgymnastikk.

Konkurransen ble arrangert av Holmen Tropp og Turn og skulle i utgangspunktet være Kretsmesterskap i Troppgymnastikk. Dessverre, måtte vi avlyse Kretsmesterskap og kjøre en kombinasjon av BBB-konkurranse og oppvisning. Grunnen til dette var at vi ikke fikk nok dommere til å dømme konkurransen. De påmeldte lagene fikk mulighet til å melde seg av når konkurransen ble endret til oppvisning, så det var svært gledelig at så mange ønsket å stille uansett. Det var et veldig fint arrangement som ble holdt i Holmenhallen. Med mange spente gymnaster som fikk sin første eller andre konkurranseerfaring noen sinne, mens andre var mer rutinerte. Publikum hadde møtt opp i hopetall og fylte Holmenhallen til randen. Oppvisningene ble kjørt effektivt og arrangør hadde god kontroll på de som var til stede, enten det var publikum, gymnaster eller trenere. Det var veldig god og positiv stemning på arrangementet og publikum klappet for alle. Jeg tror mange var glade for at arrangementet ble avholdt selv om det ikke ble et ordinært KM.

Lørdag og søndag ble det arrangert Sikringskurs 1 Trampett i Drøbak. Trenerutvikler (kursholder) var Niclas Landmark, og kurset ble raskt fullt opp. Dessverre var det et par stk som trakk seg i siste liten. Sikringskurs i Troppsgymnastikk er et kurs man må ha for å kunne sikre i trampett. Kretsen arrangerer minst to sikringskurs 1 trampett i året, og Kretsen merker stor etterspørselen på slike sikringskursene. Helgen ble godt gjennomført, selv om vi hadde utfordringer med at bestilt kursmateriale endte opp på feil sted. Deltakerne vil få kursmateriellet til sendt i etterkant, men Trenerutvikler Niclas holdt et godt sikringskurs til tross for dette.

Hjelpetrenerkurset ble holdt i Haslehallen og varer i 6 timer. Trenerutvikler var Ann- Mari Stensland og er ment for de som er nye i trenerrollen. Målgruppen er trenere under 16 år og foreldre (eller andre) som fungerer som hjelpetrenere. Målet med kurset er å gi deltakerne tips og ideer til treningstimer og gjøre de i stand til å veilede barn opp til 12 år. Kurset er på seks timer og gir en innføring i breddekonseptene Gymlek og Idrettens Grunnstige. Det var 34 stk som var påmeldte kurset.