Skip to content
Nyhet

Pietro første reserve i VM-finalen

Etter at guttenes konkurranse er ferdig  endte Pietro Giachino på en 25. plass i mangekampen under VM med 77.299 poeng.  De 24 beste går til finalen og dermed er Pietro første reserve. Kanskje en av de, om ikke den, høyeste plasseringen en mannlig turner har hatt i mangekamp i et VM noen gang!

Etter en god start i bøylehest for alle våre tre gymnaster (kun tre som får kjøre hvert apparat) ble det noen ustøheter for Pietro og Odin i ringer. Pietro kjørte bra i flere apparater og avslutter fint i frittstående, selv om det ble en stor feil i skranke. Odin var litt mer uheldig i de neste apparater, men hentet seg bra inn i siste apparat som var frittstående. Våre to debutanter Harald og Sofus gjorde en veldig god VM-debut og mer kan man ikke forvente i et så stort mesterskap!

Alt i alt litt for mange feil, men med fortsatt mulighet for mangekampfinale må vi være veldig fornøyd med at vi har kommet på det nivået at det kan bli finaler i VM, selv med noen feil!

VM arrangeres i Montreal og i dette individuelle mesterskapet turner følgende for Norge:
Pietro Giachino, Njård (Mangekamp)
Odin Kalv, Njård (Mangekamp)
Harald Wibye, Nedre Glomma TF (Hopp, skranke og svingstang)
Sofus Heggemsnes, Oslo TF (Bøylehest, ringer og frittstående)

Resultatene for de øvrige gymnastene inkludert de norske og link til livescore for konkurransen i dag finner du her.

VM-hallen i Montreal