Skip to content
Nyhet

‘- Opplevelsen er et minne for livet

-Jeg sitter igjen med en utrolig stolthet over at vi fikk til et arrangement som er helt i verdensklassen, sier en stolt president i NGTF, Kristin Gilbert.

Det har straks gått en uke siden 2076 deltakere sørget for fantastiske oppvisninger på King Harald`s World Gym for Life Challenge.

-Fem års planlegging og jobb er forbi, og det ble det en suksess. Tilbakemeldinger vi fikk fra det internasjonale turnforbundet, FIG, gjør at jeg kan si dette uten å blunke. De uttrykte at det var ”excellent”, forteller presidenten.

Det var en flott uke som begynte med Kong Haralds tilstedeværelse på åpningen.

-Det var selvsagt et av høydepunktene, sier Kristin som også trekker frem opplevelsen av alle de unike troppene som satte i gang både latter, tårer og beundring hos presidenten.

SE ALLE OPPVISNINGENE HER

-Stemningen i hallen var elektrisk. Ikke minst da de frivillige satte i gang Gym for Life Flash mob – minnene sitter spikret, forteller hun.

Kristin er også stolt og imponert over mannskapet av frivillige og ansatte som stod på for å gjøre arrangementet best mulig.

-Maken til stå-på vilje og innsats har jeg aldri opplevd. Uten alle disse hadde vi ikke kommet i mål, sier Kristin og takker alle for innsatsen.

-Tusen takk, – opplevelsen er et minne for livet.

Alle de frivillige

Kunne ikke klart det uten de frivillige

Frivilligansvarlig, Ida Sandholtbråten er også mektig imponert over de 166 frivillige som stod på dag og natt for at deltakerne skulle få en eventyrlig uke.

-De frivillige har virkelig stått på for å gjøre arrangementet vellykket. De har tatt på seg ekstravakter, styrt konkurransen, skapt byoppvisninger og show, – rett og slett sørget for at alle deltakere har storkost seg på King Harald`s Word Gym for Life Challenge. Jeg håper turn-Norge får se enda mer av alle de frivillig som var med, sier Ida.

Uken har ikke bare vært trening og oppvisninger. Lørdag var det workshop med vikingtema. Over 1100 deltok i workshopen og fikk prøve seg i ulike vikingøvelser. I tillegg har flere starter dagene med yoga på stranda, og utforsket balansen på Stand Up Paddlingboard.

BILDER: se bilder fra hele uken her

Flotte norske oppvisninger

15 norske tropper viste frem flotte oppvisninger i løpet av uken.

Sem Golden Ladies  var de eneste lokale som deltok i King Harald`s Word Gym for Life Challenge.

-Vi er strålende fornøyd med hele arrangementet og selvsagt også sølvet vi fikk. At en gruppe som oss kan komme i den kategorien gav oss mersmak. En sosial konkurranse hvor man konkurrerer mot reglementet – og ikke mot hverandre – gir muligheten for «sånne som oss».  De frivillige fikk stående jubel, – noe som var meget fortjent, sier trener for troppen, Bitte Sanne Meldvold.

En av troppene som hadde reist lengst var gjengen fra Alta Turnforening. De deltok med 27 deltagere i alderen 13-54 år.

-Dette var en stor opplevelse for oss. Vi var en av ti tropper som fikk turne for Kong Harald, – og det var veldig stort.  Bare det å kunne delta på en så stor internasjonal konkurranse er flott for våre turnere som trener hele året, forteller Henriette Bismo Eilertsen. Sammen med de andre deltakerne fra Alta sitter hun igjen med mye inspirasjon fra alle troppene som deltok.

-Det å få se alle de fantastiske troppene var stor inspirasjon for oss som bor her langt mot nord, sier Henriette som håper Alta Turnforening får muligheten til delta neste gang i 2021.

-Det å kunne ta med ungdom på et slikt arrangemenet betyr enormt mye for sporten, bredden og engasjementet i klubben.

Alta Turnforening

Damepatruljen fra Finnsnes turnforening har deltatt på mange stevner, både landsturnstevner og Gymnaestradaer.

-King Harald`s World Gym for Life Challenge kommer nok likevel alltid til å ligge helt i toppsjiktet av hva vi kan forvente å oppleve: for et sted, og for en opplevelse! Det var kvalitet fra begynnelse til slutt! Tropper fra hele verden konkurrerte og støttet hverandre – heier på hverandre – roste hverandre. Ren magi, sier Heidi Dahl Gundersen.

Når ei på troppen blir spurt om hva hun tenker nå rett etterpå er svaret:
«Sitter igjen med følelsen at jeg har vært med i OL! En hel turnby full av smilende ansikter, show og disko. – Mersmak? Definitivt!».

Nå har damene fra Finnsnes planene klare.

-Kommer vi fra Finnsnes til å jobbe hardt de neste årene for å være gode nok til å delta på neste World Gym for Life? Absolutt!

Finnsnes Damepatrulje

Også troppen fra Sarpsborg turnforening koste seg.

-Vi hadde noen veldig fine dager under arrangementet og det frister definitivt med gjentakelse. Vi knyttet masse kontakter, lærte mye og har hatt den veldig gøy, sier Hanne Rossfjord i Sarpsborg turnforening.

Jentene fra Rygge IL var den eneste troppen som deltok i «tropper med apparater».

-Dette var en ny opplevelse for oss, sier trener Ingunn Kildahl Johansen. Troppen består av åtte jenter fra Rygge der fire driver med gymhjul og fire er aktive i konkurransetroppen i troppsturn.

Det er ingen vil om at opplevelsen var inspirerende.

-Jentene har allerede begynt å planlegge hva de skal gjøre i neste World Gym for Life Challenge, forteller treneren.

Fra Stabekk deltok to tropper, Stabekk ATP og Stabekk Stars. I sistnevnte paragymnaster.

-Jentene og trenere storkoste seg. De har fått mange nye venner både i Norge og i andre land. De har følt seg inkludert, opplevde mestringsfølelse  og er ivrig etter å trener mer. En av jentene spurt rett etter oppvisningen om vi kunne trene mandagen etter, forteller Brenda Garbin i Stabekk Turn.

Deres hovedtrener, Katelyn Garbin, var så storfornøyd med sølvet jentene tok fredag kveld. «Bravo Til Mine Stjerne Gymnaster!» skrev hun på facebook.

-Jeg tror at det viktigste med Gym for Life Challenge er at det virkelig er en konkurranse hvor alle kan delta og dra hjem med en føles av god gjennomføring og oppnåelse for trening de har gjort i forkant, sier Brenda og forteller at trenerne i både Stabekk ATP og Stabekk Stars har fått masse inspirasjon og nye ideer.

-Vi har allerede begynt å planlegge neste program, «The Trolls of Norway Save the World». Vi har bestemt oss og kombinere de to troppene som da vil bestå av paraidrett gymnaster, funksjonsfriske ungdommer og trenere. Vi ser muligheten til å lage noe kjempe stort til neste gang. På første styret møte i Stabekk skal vi presentere en fire års plan for vår ny satsinga gruppe: – Oppvisningstropp.

Stabekk Stars

Disse troppene deltok fra Norge:
Alta Turnforening
Fredrikstad Turnforening
Loddefjord IL Dans
Stabekk Turnforening ATP
Rygge IL Turn
Sotra Turn og IL
Bardufoss Gym og Turn
Kristiansunds Turnforening
Hasvik IL Turn
Finnsnes IL Turn Ungdomstroppen
Ski IL Turn
Sarpsborg Turnforening
Stabekk Turnforening Stars
Finnsnes IL Turn Damepatruljen
Sem Turn Golden Ladies

En imponert FIG-presidenten

For første gang i historien har en FIG president vært tilstede under World Gym for Life Challenge. Morinari Watanabe, president FIG var mektig imponert om troppene.

-Jeg har ikke annet enn ros å gi til alle deltakerne. Alle oppvisningene har imponert meg. Jeg har vært på mange musikaler i London og New York, men ingen har imponert like mye som de jeg har sett her på King Harald`s World Gym for Life Challenge, sier presidenten.

Idrettspresident Tom Tvedt, NGTF president Kristin Gilbert og FIG president Morinari Watanabe sammen med deltakere.