Skip to content
Nyhet

Junior NM i rytmisk gymnastikk 2017

I helgen var det NM for junior i regi av Bergens TF i Turnhallen i Bergen.
Det var et godt gjennomført arrangement med flotte kjøringer av gymnastene og god stemning i hallen.

Først ut på lørdag var yngre junior Nivå 4. Her var det Lotte Nordstad Juul Møller, Asker som stakk av med førsteplass og gull, etterfulgt av Lotte Vik fra Tromsø på andreplass og Josefine Simensdatter Langmoen på tredjeplass.

NM sammenlagtvinner yngre junior Nivå 4

Neste klasse ut var junior Nivå 6, der sammenlagtseieren gikk til Anna Stoyanova fra Asker. Andreplass og Sølv gikk til klubbvenninnen Josephine Nordstad Juul Møller, mens Stavangers Kamilla Dreiem Kvamme fikk bronse.

NM sammenlagtvinner junior Nivå 6

Videre var det klart for troppene sine første kjøringer. Asker 1 kjørte inn til foreløpig 1.plass, Stavanger på andreplass og Asker på tredjeplass.

I Duo/trio var det Stavanger med Astad/Gjessen Page/Johansen som ledet etter første kjøring, etterfulgt av Njård Isfeldt/Moholdt/Vermedal på foreløpig andreplass og Olsen/Vik fra Tromsø på tredjeplass.

Søndag var det klart for andre kjøring for troppene og redskapsfinaler for individuell.
Først ut på teppet var Duo/trio, der sammenlagtseieren etter kjøring nummer to gikk til Askers duo Monclair/Tynning-Bergestuen. Duoen har vunnet samtlige av de nasjonale konkurransene i år og fikk også med seg NM tittelen hjem til Asker. Sølv gikk Olsen/Vik fra Tromsø, mens bronse til trioen fra Stavanger Astad/Gjessen Page/Johansen.

NM sammenlagtvinner junior Duo/Trio

Deretter var det klart for redskapsfinalene, der 8 gymnaster hadde kvalifisert seg i hvert redskap etter lørdagens kjøringer.

Anna Stoyanova fra Asker vant finalene i ring, køller og vimpel, mens finalen i ball ble vunnet av arrangørklubbens egen Ingrid Bratsberg. Ingrid fikk også bronse i køller.

Josephine Nordstad Juul Møller, Asker fikk sølv i ball og køller og bronse i vimpel. I ring gikk andreplass til Lotte Nordstad Juul Møller fra Asker, mens andreplass i vimpel gikk til Kamilla Dreiem Kvamme fra Stavanger. Hun fikk også bronse i ring og ball.

NM finale junior Ring
NM finale junior Ball
NM finale junior Køller
NM finale junior Vimpel

Siste gymnaster ut på teppet i helgen var junior tropp med deres andre kjøring. Sammenlagt var det Asker 1 som stakk av med tittelen som Norgesmester, mens andreplass gikk til troppen fra Stavanger. Bronse gikk til troppen Asker.

NM sammenlagtvinner juniortropp

 

Vi gratulerer til vinnere av junior NM 2017!

Offisielle resultater finnes på NGTFs nettside her