Skip to content
Nyhet

Gode resultater under Glade RG dager 2017

Glade RG Dager (Twenty four cup og Nasjonal konkurranse i rytmisk gymnastikk) ble arrangert i Asker, helgen 28. april – 1. mai 2017.

Glade RG-dager er den største konkurransen i Skandinavia for rytmisk gymnastikk. Med full aktivitet fra morgen til sen kveld i tre haller, og nesten 900 deltakere. Det er veldig moro å være med, og dette viste seg å bli tidenes beste norgescup for Trøgstad RG, som stilte med jenter i flere klasser.

Det var en del spenning rundt Senior div. A, men Jenny Marlene beholdt roen, viste klasse og tok sølv. Hun har stått på pallen i alle 4 Norges cupene i år, noe ingen i Trøgstad RG har gjort før henne, så dette var en stor prestasjon. Jenny fikk over 13 poeng i to program, og med full klaff i kølleprogrammet, endte hun til slutt med totalt 26,650 i karakter. Sammenlagt ble det 3.plass i Norges cup, også en veldig god plassering. Maja Østby kom på 5.plass og Madelen Aadalen på 6.plass. Trøgstad hadde også med Sara Strangstad og Johanne Glende i denne klassen. Det er tøff konkurranse i Senior div. A, og veldig spennende når det er flere som kjemper om pallplassene. Alle jentene i Senior div. A er kvalifisert til Norgesfinalen. Julia Bryggfjell, Fredrikshalds Turnforening kom på 7. plass.


Amelia Undhjem Smith, Asker vant Twentyfour cup i klassen Senior nasjonal Div. A sammenlagt.
Andreplass gikk til Marie Ullestad Rugland fra Stavanger, mens Jenny Marlene Hansen Høyer fra Trøgstad fikk tredjeplassen.

Mathilde Skaseth Harr, Asker, stakk av med sammenlagtseieren i Twentyfour cup for junior nasjonal klasse Div. A.
Mille Hovland, Holmestrand, fikk andreplassen, mens tredjeplass gikk til Maren Glende fra Trøgstad.

I nasjonal klasse tropp var det til slutt Nordre Land A som vant sammenlagt.
På en god andreplass kom Asker, mens Trøgstad fikk tredjeplass.

I Senior div. B deltok Stina Lysaker Vikeby og Anniken Naddumsether Isaksen. Disse var også med på Senior rødt lag sammen med Madelen Aadalen og Johanne Glende. Senior blått lag, som består av Sara Strangstad, Maja Østby og Jenny Marlene Hansen Høyer tok gull!

I Junior, kom Mathea Bukholm på 10. plass og Aurora Dahl på 37. plass. I rekruttklassen kom Saga Nordgaard på 22. plass og Evine Torp Lande på 27. plass. Alle fire er fra Fredrikshalds Turnforening.

Det ble en historisk Norges cup for Trøgstad Turnforening med full pott; gull, sølv og bronse, og i tillegg den gjeve tittelen «Norges Miss Gymnast 2017»!


Bente Bjanes, som er sportslig ansvarlig og hovedtrener for RG i Asker Turnforening, overrasket Jenny Marlene Hansen Høyer med høytidelig overrekkelse av tittelen under premieutdelingen, sammen med fine ord, bånd og gaver. Det var en skikkelig stor overraskelse for Jenny, og ordene som ble sagt om henne varmet.
Jenny startet med RG i Trøgstad som 5-åring, og trener denne sesongen 4 dager i uken med RG. Hun er også et veldig stort forbilde for de andre jentene både i og utenfor klubben, og har plass til alle. Jenny har gjort seg fortjent til tittelen gjennom å vise frem rytmisk gymnastikk på en elegant og flott måte. Hun har god redskaps- og kroppsteknikk, og er en av de beste innen artisteri og utførelse. Dette er noe dommerne ser nøye etter, og Jenny får alltid full pott. Jenny selv er stolt av at hun har klart dette på egen hånd, selv om hun ikke turner internasjonal klasse.

Flott for Jenny og Trøgstad Turnforening, og veldig moro at en gymnast fra Østfold fikk denne prisen i år.

Vi gratulerer!

 

Mer om konkurransen og lenke til resultater finner du her.