Skip to content
Nyhet

Kong Harald kommer til World Gym for Life Challenge

I forbindelse med Hans Majestet Kong Haralds 80 årsdag gir Idrettsforbundet (NIF) tre idrettsarrangement i bursdagsgave. NGTF er er stolte over å annonsere at World Gym for Life Challenge er en av disse. Av den grunn endrer også arrangementet navn:

King Harald`s World Gym for Life Challenge


pressemelding

 

LOC president Stig Nilssen
LOC president Stig Nilssen

-At NIF har plukket ut dette arrangementet som gave til kongen, ser vi på som en anerkjennelse for at gymnastikk og turn er en stor og viktig idrett samt at NIF oppfatter gymnastikk- og turnforbundet som en samarbeidspartner som man kan stole på, sier president i World Gym for Life Challenge-komiteen Stig Nilssen.

Allerede 26.juli begynner konkurransen. Gymnastene dømmes ut ifra originalitet, teknikk, underholdningsfaktor og totalopplevelse. Det konkurreres i stor og liten tropp. Fra Norge deltar 15 tropper. I tillegg til konkurransen skal nesten alle troppene kjøre byoppvisninger i Tønsberg og Sandefjord. Det er første gang det arrangeres internasjonal oppvisningskonkurranse i Norge.

Norges Gymnastikk- og Turnforbund regner med at ca. 60 000 av 100 000 medlemmer er aktive innen stevne- og oppvisnings gymnastikk. Det internasjonale turnforbundet regner med at ca. 50.millioner mennesker som driver med denne idretten.