Skip to content
Nyhet

Ekstra motivasjon for Tokyo 2020

Stian Skjerahaug bøyle VM glasgow, Skottland 2015. Foto: Christian Thommasen

Stian Skjerahaug mottok denne uken utøverstipend fra Olympiatoppen. – Det viser at de er like fornøyd med prestasjonen min i OL som jeg er, sier Stian.

Allerede før OL-deltakelsen i fjor høst slet Stian med skade i skulderen. Men det satte ikke stopper på innsatsen, noe Olympiatoppen fikk med seg. Også de ble imponert over Stians prestasjoner, og vi antar at det var innsatsen i OL, samt hans resultatutvikling de senere årene som sørget for B-Stipend på 70 000 kroner fra Olympiatoppen. Det motiverer én skadet turner.

– At jeg får stipendet gir litt ekstra motivasjon i skadeperioden jeg er i nå til å bli frisk og komme sterkere tilbake. I tillegg hjelper det meg økonomisk for å satse videre mot Tokyo 2020, sier Stian som er veldig glad og stolt over å bli tildelt dette fra Olympiatoppen.

 

-Tildelingen er en anerkjennelse
Det er forbundet som søkte om stipend for Stian. Turn menn koordinator Ole Kristian H. Storsve er godt fornøyd med at stipendet ble innvilget.

– Tildelingen er en anerkjennelse til Stian og teamet rundt for det harde arbeidet som ligger bak de gode resultatene og som har gitt han stipendet, forteller Ole Kristian, som legger til at dette er det andre året Stian får Olympiatoppenstipend. I 2016 fikk han utviklingsstipend.

Stipendet Stian får i år henger høyt og blir i all hovedsak tildelt basert på internasjonale resultater.

– Blant annet sier kriteriene at det kan tildeles utøvere som presterer nært opp til kravet om A-stipend gjennom sterke prestasjoner i OL, PL og VM, samt særdeles gode resultater i EM, verdenscup, eller i konkurranser på tilsvarende nivå, sier Ole Kristian.

Tildelingen til Stian settes også listen for de andre gymnastene som nå vet hva som kreves for å nå opp hos Olympiatoppen.
– Og vi har flere gutter som jobber steinhardt for å bli minst like gode som Stian, sier Ole Kristian.

 

Skulle gjerne hatt flere sponsorer
Frem til i fjor høst bodde Stian hjemme hos foreldrene i Stavanger for å kunne satse alt på turn-karrieren. Nå går han på Idrettshøyskolen i Oslo, og kombinerer studielivet med 100% satsing på turn som en del av NGTF sitt landslagssenter for turn menn. Selv om han i dag har noen sponsorer skulle han gjerne hatt flere til å hjelpe han mot OL i Tokyo 2020.

– I tillegg til utøverstipendet blir jeg sponset av Ifact, Stavanger idrettsklinikk og stipend fra forbundet. Alt hjelper selvsagt, men jeg skulle gjerne hatt flere sponsorer så jeg kunne fokusert og satset enda mer på turningen.

– Det er ingen tvil om at toppidrett er kostbart for alle parter, også gymnastene. Utøverstipendet til Stian er  vi derfor veldig godt fornøyd med, og kan forhåpentligvis gjøre hverdagen til Stian litt enklere. Som sagt har vi flere gutter som jobber steinhardt med et mål i sikte, nemlig Tokyo 2020. Vi skulle gjerne sett at alle disse fikk mer anerkjennelse for arbeidet og resultatene de står for, sier Ole Kristian.