Skip to content
Nyhet

Turntilbud for unge med Cerebral Parese?

Fins det et et tilbud om turn for unge mellom 13-18 år med Cerebral Parese (CP) i Trondheim?

Var spørsmålet vi fikk her tidligere i november av en gruppe Ergoterapistudenter ved NTNU i Trondheim. De hadde en prosjektoppgave om unge med CP og aktiv fritid, og hadde valgt å fokusere på om det fantes et tilbud innen turn og rg for denne gruppen.

De ønsket å finne ut av om det i hele tatt fantes et tilbud, hvordan de forskjellige tilbudene eventuelt legges opp, litt om etterspørsel av tilbud fra denne gruppen,hva kan være et hinder for deltakelse, og hvordan integrere denne gruppen i turn aktivitet.

Problemstillingen var:
«Hva skal til for å organisere et gymnastikk -og turntilbud for unge fra 13-18 år med Cerebral Parese GMFCS grad nivå III – V i Trondheim Kommune?»

Så, hva fant de ut?

Klikk her for å se konklusjon!

jentene
Studentene

Takk jenter for en spennende innfallsvinkel, samtaler og for å få invitasjon til å overvære framlegget av oppgaven på skolen i dag. Vi konkluderer i hovedsak med at vi kan bli flinkere til å formidle at turn også kan være et tilbud til denne gruppen, og som det kommer fram i oppgaven, at et samarbeid med andre fagpersoner er viktig for å kunne tilby et godt aktivitettilbud i turnhallen for denne gruppen, og andre grupper med andre funksjonshemminger. Lykke til videre med studiene.