Skip to content
Nyhet

Norge er medaljefavoritter i NEM 16

Til helgen samles Nord-Europas beste turnere i Trondheim Spektrum. Medaljefavorittene er det norske landslaget for turn menn.

I fjor ble mesterskapet arrangert i Irland og da med god norsk innsats: fire gull, sølv i lagkonkurransen og to bronse til turn menn.

Det er nå store forventninger til  de norske jentene og guttene. Stian Skjerahaug har slitt med en vond skulder siden OL i Rio, men det setter ingen demper på medaljehåpet.

– Mitt mål er å vinne gull sammen med laget, og å ta medaljer i noen av apparatene, sier han.

Det samme mener landslagssjef for turn menn, Gabriel Negru.

– Målet er gull i lagkonkurransen. Det er også forventninger om medalje i mangekamp og individuelle apparater.

Thea Mille Nygaard.
Thea Mille Nygaard.

Medaljesjanser for jentene også

For de norske jentene er håpet medalje som lag og i apparatene bom, frittstående og hopp.

– Jentene forventer å gjennomføre en fin konkurranse uten fall og håper på finaler. Det er det jeg ønsker også, men jeg er også interessert i at jentene skal klare de nye momentene også i øvelsene, sier landslagskoordinator for turn kvinner, Valentin Pintea.

Han tror Wales og Island har største sjansene for å vinne konkurransen.

Blir vist på TV2 – historisk!

– Det er etter mine beregninger første gang en turnkonkurranse i Norge går på nasjonalt tv i dette årtusenet. Det har vel knapt skjedd før i norsk TV-historie. Det har i alle fall aldri skjedd på reklame-TV, sier Åse Linda Tynning.

Sammen med Flemming Solberg skal de kommentere helgens mesterskap. Det samme gjorde de under OL i Rio.

– Turn var jo svært populært blant seerne under Rio-OL. Nå blir det veldig spennende å se om nordmenn er interessert i turn også når det ikke er OL.

Hva mener du vi kan forvente oss av de norske utøverne?

– Det norske turnlaget som stiller i Trondheim er medaljefavoritter, sier Tynning.

Det er Norges Gymnastikk- og Turnforbund og Trondheim Turnforening som arrangerer Nord-Europeisk mesterskap. Trondheim Turnforening har lagt ned en formidabel innsats for å få produksjonen av sendingene på plass.

– TV 2 prøver dette fordi er det i fremtiden blir stadig dyrere å sikre seg store rettigheter som OL og fotball. Dermed er det spennende å prøve ut mindre idretter som kan bygges i Norge. I dette perspektivet er det viktig at hele turn-Norge støtter opp om og sprer at vi sender dette. Seertallene vil være avgjørende for hvorvidt det blir flere turnkonkurranser på TV 2 sportskanalen, sier Tynning.