Skip to content
Nyhet

Eurogym 2016

Mandag 18. juli var 323 norske deltakere på plass i Tsjekkia, nærmere bestemt, i den lille byen Ceske Budejovice.

Oppvisningsstevnet Eurogym arrangeres hvert andre år, og er kun for ungdom. Ungdommene får delta på workshops og har oppvisninger de øver inn før de reiser.

Fra Norge deltok: Hammerfest, Sola, Loddefjord, Sarpsborg, Ballangen, Lista, Oppland (kretstropp), Bamble/Skotfoss, Sør-Trøndelag (kretstropp), Malvik, Porsgrunn, Sandved og Eidsvold.

Mange av gruppene har deltatt tidligere, men for Loddefjord, Ballangen, Oppland og Skotfoss var dette første møte med Eurogym.

Selve stevnet startet tirsdag med defilering gjennom byen og åpningsshow. Norge, med godt over 300 deltakere, har en av de største delegasjonene og ble både sett (og hørt) gjennom gatene.

norsk delegasjon
Snart klare til defilering, men hva skjedde med rekkene?
IMG_1053
Klare for åpnings disko på Budwar arena!
Hammerfest
Hammerfest

På onsdag var det klart for workshops. Gymnastene har testet alt fra rulleskøyter, kanopadling, tsjekkisk dans og kampsport. På ettermiddagen var det klart for de første oppvisningene.

Eurogym er et breddearrangement, men nivået på oppvisningene er det ingenting å si på. Både de norske gymnastene og de utenlandske troppene imponerte. Noen med tekniske ferdigheter, andre med sjarm og kreativitet.

På fredag var det gallaforestilling. Alle land som deltok med mer enn tre tropper får stille en tropp til gallaforestillingen. Loddefjord representerte Norge med en flott oppvisning. James Bond var tema.

Loddefjor Galla
Loddefjord på gallaforestillingen

Lørdag var det slutt og på avslutningsseremonien ble arrangør av neste Eurogym avslørt. Belgierne avsluttet en flott Eurogym-uke med å ønske velkommen til Liège i 2018. Vi gleder oss allerede!

Se bilder av alle gruppene på NGTFs facebook side.