Skip to content
Nyhet

Årets trener- og utøverstipend

Rogaland Gymnastikk- og Turnkrets deler hvert år ut trener- og utøverstipend, på til sammen kr. 10000 i hver kategori.

Dette året ble utøverstipendet tildelt Harriet Stendahl, Stavanger TF.

Trenerstipendet ble delt mellom Joachim Nising Lundal, Straen Turn og Lovise Bungum, Sandved Turn.

Denne uken har kretsleder, Anne Løndalen, vært på besøk i foreningene og delt nyheten med vinnerne.

Her kan du lese noen av begrunnelsene.

Harriet Stendahl:
Harriet har turnet for Stavanger TF siden hun var 7 år, og fra hun var 12 år har hun vært medlem av landslagsgrupper. De to siste årene har hun vært på landslagsgruppens utviklingslag. Hun går andre året på toppidrett på St. Svithun VGS, som gir en flott mulighet til å kombinere skole og trening.

Harriet ble i 2014 både kretsmester og Vestlandsmester. I tillegg deltok hun i NC og NM med gode resultater. Etter KM-gull i 2015, var sesongen preget av skader. Motivasjonen er likevel på topp, og målsetningene er klare. Hun vil ta NM-medalje og gjerne representere Norge internasjonalt.

– Harriet er en disiplinert, motivert og hardtarbeidende gymnast. Hun nedlegger mye tid og arbeid for stadig å kunne utvikle seg og nå høyere opp på resultatlisten, uttaler trener i Stavanger Turnforening, Siv Rita Eikeskog.

I tillegg til utøverrollen, har hun tatt dommerkurs, og bidrar som dommer. Også her er ambisjonene høye, neste trinn er forbundsdommer.

Joachim Nising Lundal - Tildelt RGTK sitt trenerstipend for 2016
Joachim Nising Lundal – Tildelt RGTK sitt trenerstipend for 2016

Joachim Nising Lundal:
Joachim har jobbet i Straen Gymnastikk- og Turnforening siden de ble opprettet høsten 2013. Han er i dag hovedtrener for over 100 gymnaster fra 3 til 15 år, fordelt på fem partier over to dager.

Han er veldig opptatt av å utvikle alle barn der de er, uansett alder og behov. Joachim er spesiell for Straen. Han er foreningens eneste mannlige trener, og alle barna elsker han. Han er tålmodig og pedagogisk, noe som gjør han til en trygg og god leder.

Alle hans kurs har vært fulle hver sesong.  Ikke en gang når han var russ, uteble han fra treningene, melder foreningen til kretsen.

Joachim har tatt Trener 1, og ønsker å fortsette sin trenerutdannelse gjennom NGTF sin trenerløype.

Lovise Bungum, tildelt RGTK sitt trenerstipend for 2016
Lovise Bungum – Tildelt RGTK sitt trenerstipend for 2016

Lovise Bungum:
Lovise er trener i Sandved Turn, noe hun har vært siden 2006. I dag er hun trener for fem partier i aldersgruppen fra 4 år til konkurransepartiet i tropp for juniorer.

Lovise har et spesielt fint forhold til de gymnastene hun er trener for, og er uvurderlig når vi skal arrangere turntreff, turndøgn og andre arrangement.

Det å kjenne gymnastene, kunne alle navn, og vite hvem som passer sammen er en svært viktig del av trenerrollen, spesielt for de yngste partiene.

Det har vært til uvurderlig hjelp for oss i styret når vi skal ha arrangementer, skriver leder i Sandved Turn i sin innstilling.

Hun har deltatt på en mengde kurs i regi av RGTK og idrettskretsen. Trener 1 ble godkjent i 2010, og hun venter nå på å få gå videre med den nye trenerløypa.

I tillegg er hun trenernes representant på styremøter i foreningen.