Skip to content
Nyhet

Medaljedryss i RG i Nordisk

Det ble suverent gull i junior tropp under Nordisk Mesterskap som ble arrangert i Taastrup, Danmark denne helgen. Jentene tok gull både i mangekampen lørdag og under finalen søndag og det med god margin.

Norge hadde også med en juniortropp hvor alle jentene er første års junior gymnaster, de er unge i dette selskapet, men viste at de absolutt hadde noe der å gjøre og tok med selv sølvmedaljen i lørdagens mangekamp.

Junior tropp Norge 1 - IMG_5375-001 3

Junior gulltroppen f.v. Stella Maria Holboe, Anna Stoyanova, Olivia Beyer Bruvik, Andrea Hammernes Leopold, Anniken Heyeraas, Natilie Williams. Foto Monica Swensen

Gull ble det også på Emilie Hvidsten Swensen i senior ring-finalen søndag, hun leverte en fjellstø kjøring og kunne stolt klatre opp øverst på pallen. I tillegg leverte hun solid i de øvrige finalene og innkasserte sølv både i køller og vimpel.

Emilie Holte var også på pallen i finalene med bronse i alle de tre finalene hun kvalifiserte til ring, ball og vimpel.

Emilie Swensen IMG_5767

Emilie Hvidsten Swensen i ring. Foto: Monica Swensen

Finland som lenge har vært den sterkeste nasjonen i Nordisk sammenheng sikret seg gullet i senior mangekamp på lørdagen ved Jouki Tikkanen, som om kort tid drar til prøve OL i Rio for å kjempe om en plass i OL. Sølvet gikk til Ekaterina Volkava, også hun fra Finland, mens vår egen Emilie H sikret seg bronseplassen, og det med hele 2 karakterer over 16-tallet, noe vi ikke har sett i internasjonal sammenheng på de norske jentene tidligere.

Emilie H IMG_4299

Emilie Holte i ball. Foto: Monica Swensen

I junior mangekamp ble det sølv til Anniken Heyeraas, bak Elina Jyrkönen fra Finland. Og Anniken gjorde det ikke dårligere i søndagens finaler med 3 sølv i tau, ring og ball.

Søndag ble det også 2 bronsemedaljer til Anna Stoyanova i tau og ball.

Emilie H og Anniken IMG_5370-001

Emilie Holte og Anniken Heyeraas. Foto: Monica Swensen

I senior tropp ble det også flotte medaljer. I lørdagens mangekamp ble det både sølv og bronse på Norge. Lørdagens sølvtropp tok seg videre til begge finaler søndag og innkasserte også 2 sølv der.

Seniortropp A - IMG_5481

Senior sølvtroppen f.v. Hanna Svelander, Ane Solbakken Melleby, Christina Ferreira Jacobsen, Fredrikke Tynning Bergestuen, Hanna Svelander, Eir Helena Gimse.   Foto: Monica Swensen

Lagmessig har Norge også hatt god fremgang og alle de individuelle gymnastene gjorde et solid stykke arbeid som ble belønnet med sølv i både junior og seniorklassen.   Under Nordisk i Finland for 2 år sidene kom Norge hjem med 13 medaljer, denne gangen ble det 3 gull, 11 sølv og 6 bronsemedaljer. Gymnaster, trenere og dommere har gjort en flott innsats i helgen og vi tar med oss en stor fremgang resultatmessing.

Resultater