Skip to content
Nyhet

Medaljedryss i RG i nordisk

Det ble suverent gull i junior tropp under nordisk mesterskap som ble arrangert i Taastrup, Danmark denne helgen. Jentene tok gull både i mangekampen lørdag og under finalen søndag, og det med god margin.

Norge hadde også med en juniortropp hvor alle jentene er førsteårs juniorgymnaster. De er altså unge i dette selskapet, men viste at de absolutt hadde noe der å gjøre og tok med selv sølvmedaljen i lørdagens mangekamp.

Junior tropp Norge 1 - IMG_5375-001 3

Junior gulltroppen f.v. Stella Maria Holboe, Anna Stoyanova, Olivia Beyer Bruvik, Andrea Hammernes Leopold, Anniken Heyeraas, Natilie Williams. Foto Monica Swensen

Gull ble det også på Emilie Hvidsten Swensen i ring-finalen for senior søndag. Hun leverte en fjellstø kjøring og kunne stolt klatre opp øverst på pallen. I tillegg leverte hun solid i de øvrige finalene og innkasserte sølv både i køller og vimpel.

Emilie Holte var også på pallen i finalene med bronse i alle de tre finalene hun kvalifiserte til; ring, ball og vimpel.

Emilie Swensen IMG_5767

Emilie Hvidsten Swensen i ring. Foto: Monica Swensen

Finland, som lenge har vært den sterkeste nasjonen i nordisk sammenheng, sikret seg gullet i senior mangekamp på lørdagen ved Jouki Tikkanen, som om kort tid drar til prøve-OL i Rio, for å kjempe om en plass i OL.

Sølvet gikk til Ekaterina Volkava, også hun fra Finland, mens vår egen Emilie H sikret seg bronseplassen. Det med hele 2 karakterer over 16-tallet, noe vi ikke har sett i internasjonal sammenheng på de norske jentene tidligere.

Emilie H IMG_4299

Emilie Holte i ball. Foto: Monica Swensen

I mangekamp for junior ble det sølv til Anniken Heyeraas, bak Elina Jyrkönen fra Finland. Anniken gjorde det ikke dårligere i søndagens finaler med tre sølv i tau, ring og ball.

Søndag ble det også to bronsemedaljer til Anna Stoyanova i tau og ball.

Emilie H og Anniken IMG_5370-001

Emilie Holte og Anniken Heyeraas. Foto: Monica Swensen

I tropp senior ble det også flotte medaljer. I lørdagens mangekamp ble det både sølv og bronse på Norge. Lørdagens sølvtropp tok seg videre til begge finaler søndag og innkasserte to sølv også der.

Seniortropp A - IMG_5481

Senior sølvtroppen f.v. Hanna Svelander, Ane Solbakken Melleby, Christina Ferreira Jacobsen, Fredrikke Tynning Bergestuen, Hanna Svelander, Eir Helena Gimse.   Foto: Monica Swensen

Lagmessig har Norge også hatt god fremgang, og alle de individuelle gymnastene gjorde et solid stykke arbeid som ble belønnet med sølv i både junior og seniorklassen.

Under nordisk i Finland for to år sidene kom Norge hjem med 13 medaljer, denne gangen ble det tre gull, elleve sølv og seks bronsemedaljer.

Gymnaster, trenere og dommere har gjort en flott innsats i helgen og vi tar med oss en stor fremgang resultatmessing.

Resultater