Skip to content
Nyhet

170 ungdommer deltok på SPLITT 2016!

SPLITT 2016
4. – 6. mars 2016 ble SPLITT arrangert for tredje gang, i Steinkjerhallen. I år hadde vi rekordpåmelding med omtrent 170 stk!

SPLITT er ei trener- og treningssamling for turnungdom i Nord- og Sør-Trøndelag, hvor det sosiale ved samlingen vektlegges i stor grad.

Helga startet fredag kveld med trenersamling hvor målet er å gjøre trenerne i Trøndelag bedre kjent med hverandre, la de få turne litt selv, lære sikring og innlæring og få inspirasjon av dyktige instruktører innen tumbling, trampett, apparatturn, cheerleading og akrobatikk.

I år kom instruktørene fra både Norge og Danmark. I tillegg fikk trenerne fredag kveld et foredrag fra idrettskretsen om frafall fra barne- og ungdomsidretten og hvordan vi som trenere skal motivere til videre aktivitet.

En svært viktig del av jobben som trener – minst like viktig som det turntekniske!

Etter trenersamlingen var det treningssamling for turnerne som sto for tur. Denne startet med felles lunsj slik at alle skulle være klar for en skikkelig turn-økt i turnhallen.

Her fikk også trenerne fra samlingen tidligere på dagen delta som utøvere. Siden vi var så mange i år ble oppvarmingen flyttet til friidrettshallen, hvor 170 turnere danset og sprang for å bli god og varm til økta.

Samlingen gikk så over til åpen turnhall hvor alle aktivitetene fortsatte lørdag og søndag.

Under åpen hall fikk utøverne selv velge hvor de ønsket og være – dette til stor glede for alle! Engasjementet og læreviljen sto i taket, også etter mange timer med turning.

Oppvarming

Under samlingen ble det laget en show-oppvisning som søndag ble vist frem til publikum som en avslutning på samlingen.

Her fikk ungdommene velge et apparat/øvelse de ønsket å vise på showet, i tillegg til en felles dans hvor alle 170 turnerne inntok frittståendegulvet sammen.

Det ble en kjempeoppslutning av publikum og vi mener bestemt de fikk valuta for turen til turnhallen denne søndagen – showet ble en kjempesuksess!

Som arrangør er vi svært fornøyd med gjennomføringen og vi gleder oss til neste år allerede.

Vi står igjen med trenere som har fått mye ny inspirasjon, nye bekjente og ny lærdom som de kan ta med tilbake til sin klubb, og vi håper at dette kan føre til at vi beholder ungdommene enda lengre i den flotte idretten vår. De er så viktige!

Vi som arrangør har fått et innblikk i hvordan vi kan gjøre Splitt enda bedre til neste år – det er bare å glede seg!

Utøverne har fått trent masse på det de selv ønsket og veldig mange tok et stort skritt fram i forhold til egen utvikling innen turn og andre aktiviteter i helgen.

Som arrangør er vi svært takknemlig for at helgen gikk så bra som den gjorde. Ivrige utøvere, flinke instruktører, super hjelp fra Beitstad turnforening og ikke minst ønske om at Splitt skal arrangeres igjen, fra både instruktører, trenere og utøvere!

Vi vil rette en stor takk til alle de som bidro til å gjøre denne helgen til en braksuksess: Trenere, turnere, instruktører, ledsagere, Beitstad IL turn, Steinkjerhallen og sponsorer!

Snakkes neste år!

Sigrid B. Nygård og Maria M. Haugnes
Utdanningsutvalg og ungdomskontakter i NTGTK

Flere bilder fra samlingen finner dere her!