Skip to content
Nyhet

Aktiv turnhelg i Agderkretsene!

Fredag og lørdag var det Kretsting som stod på programmet. Søndag var det Agderpokalen i apparatturn og KM i troppsgymnastikk i Arendal. Slikt blir det mye aktivitet og sosialt samvær av!

Fredagen ble innledet med foredrag av Monica K. Torstveit, fagansvarlig i Olympiatoppen Sør, avdeling for idrettsernæring og restitusjon. Tema var: Kosthold og restitusjon for god helse og prestasjon.

Lørdag startet vi med informasjon fra Norges Gymnastikk- og Turnforbund, representert ved Siv Langerød-Erichsen, mangeårig leder i Aust-Agder Gymnastikk- og Turnkrets, nå styremedlem i NGTF. Deretter overtok Stig Nilssen fra Arendal, mangeårig president i NGTF, nå ansatt i vårt forbund. Han snakket om Basishaller. Agder har mange prosjekt på gang, så interessen for temaet er stort. Får vi igjennom alle disse, vil vi være blant de beste i landet på antall anlegg pr. gymnast.

Tid til å ta opp felles problemstillinger, var det både på programmet og i den uformelle delen. Innspill på NIF sine oppdaterte barneidrettsrettigheter og bestemmelser var en av disse. Utdanning og hvordan beholde gymnastene til de blir seniorer, var andre tema som ble berørt.

Tingforhandlingene rundet av helgen. I Aust-Agder tok alle gjenvalg, noe som lover godt for fremtiden. Vest-Agder har slitt med å fylle opp alle plassene i styret. Denne gangen gikk også det greit. Utfordringen for begge kretsene var å få medlemmer i valgkomiteen. Vi ønsker nye og erfarne styremedlemmer lykke til! Oppdaterte styrer finner du under kontaktinformasjon i de respektive kretser.

I slike sammenhenger blir det gjerne gjort stas på de som har gjort en ekstra innsats. Det ble det gjort denne gangen også. Aust-Agder delte ut trenerstipend til Linda Aanonsen, Arendals TF, for hennes innsats som trener for Arendals jenter i frittstående. Teamgym senior, Arendals TF, fikk utøverstipendet for sin innsats i NM og EM.

I Aust-Agder må vi helt tilbake til 2010, for å finne sist det ble utdelt en kretsfortjenestemedalje. Annette Andersen, leder i Arendals TF, mangeårig medlem av kretsstyret og forbundsdommer i troppsgymnastikk, ble tildelt denne under middagen fredags kveld. Vel fortjent, vi gratulerer!

Annette og Kristian

Medalje og diplom til Annette, utdelt av kretsleder, Kristian Bjugan.

 

Søndag ble det arrangert Agderpokal i apparat-turn. Arendal sine gutter vant lagpokalen for 3. året, og kan nå beholde den. Mens Nøtterøy Turn tok sitt 1. stikk i pokalen på jentesiden.

Det ble også arrangert KM i Troppsgymnastikk i Arendal. Arendals jenter ble kretsmestere for senior. I junior- og rekruttklassene ble gullmedaljene fordelt mellom Arendal og Grimstad.

Resultatene vil bli publiser under «resultater» på kretsene sine sider: http://www.gymogturn.no/finn-din-krets/aust-agder/resultater/

 

Vågsbygd Turn 3

Glade jenter under Agderpokalen i Turn!