Skip to content
Nyhet

Aktiv turnhelg i Agderkretsene!

Fredag og lørdag var det kretsting som stod på programmet. Søndag var det Agderpokalen i apparatturn og KM i troppsgymnastikk i Arendal. Slikt blir det mye aktivitet og sosialt samvær av!

Fredagen ble innledet med foredrag av Monica K. Torstveit, fagansvarlig i Olympiatoppen Sør, avdeling for idrettsernæring og restitusjon. Tema var «Kosthold og restitusjon for god helse og prestasjon».

Lørdag startet med informasjon fra Norges Gymnastikk- og Turnforbund, representert ved Siv Langerød-Erichsen, mangeårig leder i Aust-Agder Gymnastikk- og Turnkrets, nå styremedlem i NGTF.

Deretter overtok Stig Nilssen fra Arendal, mangeårig president i NGTF, nå ansatt i vårt forbund. Han snakket om basishaller. Agder har mange prosjekt på gang, så interessen for temaet er stort. Får vi igjennom alle disse, vil vi være blant de beste i landet på antall anlegg per gymnast.

Tid til å ta opp felles problemstillinger, var det både på programmet og i den uformelle delen. Innspill på NIF sine oppdaterte barneidrettsrettigheter og -bestemmelser var en av disse.

Utdanning og hvordan beholde gymnastene til de blir seniorer, var andre tema som ble berørt.

Tingforhandlingene rundet av helgen. I Aust-Agder tok alle gjenvalg, noe som lover godt for fremtiden. Vest-Agder har slitt med å fylle opp alle plassene i styret.

Denne gangen gikk også det greit. Utfordringen for begge kretsene var å få medlemmer i valgkomiteen. Vi ønsker nye og erfarne styremedlemmer lykke til!

Oppdaterte styrer finner du under kontaktinformasjon i de respektive kretser.

I slike sammenhenger blir det gjerne gjort stas på de som har gjort en ekstra innsats. Det ble det gjort denne gangen også.

Aust-Agder delte ut trenerstipend til Linda Aanonsen, Arendals TF, for hennes innsats som trener for Arendals jenter i frittstående.

Teamgym senior, Arendals TF, fikk utøverstipendet for sin innsats i NM og EM.

I Aust-Agder må vi helt tilbake til 2010, for å finne sist det ble utdelt en kretsfortjenestemedalje.

Annette Andersen, leder i Arendals TF, mangeårig medlem av kretsstyret og forbundsdommer i troppsgymnastikk, ble tildelt denne under middagen fredags kveld.

Vel fortjent, vi gratulerer!

Annette og Kristian

Medalje og diplom til Annette, utdelt av kretsleder, Kristian Bjugan.

Søndag ble det arrangert Agderpokal i apparatturn. Arendal sine gutter vant lagpokalen for 3. året, og kan nå beholde den. Mens Nøtterøy Turn tok sitt første stikk i pokalen på jentesiden.

Det ble også arrangert KM i troppsgymnastikk i Arendal. Arendals jenter ble kretsmestere for senior. I junior- og rekruttklassene ble gullmedaljene fordelt mellom Arendal og Grimstad.

Vågsbygd Turn 3

Glade jenter under Agderpokalen i Turn!