Skip to content
Nyhet

Fire fra turnmiljøet kjemper om Årets Ildsjel

Juryen for Årets ildsjel har offentliggjort 19 fylkesvinnerne som kjemper om å vinne prisen Årets ildsjel som deles ut på Idrettsgallen på Lillehammer lørdag 9. januar. På listen står fire
 navn fra turn og gymnastikk-miljøet.

skjermbilde-trygveFinnmark, Trygve Kjærland Olsen, Alta Turnforening:
Trygve Kjærland Olsen fra Alta Turnforening er Finnmarks kandidat til idrettens høythengende pris «Årets ildsjel». 19-åringen fra Alta har vært aktiv bidragsyter innenfor turnmiljøet siden han var 14 år. Han er en stor ressurs og et flott forbilde.

– Trygve har en egen evne til å få alle til å trives. Han får utøvere på alle nivå til å føle seg verdsatt, velkommen og viktig i hans gruppe. Alle hans partier er overfylt og det sier sitt om hvor populær og godt likt han er som trener, skrives det i nominasjonen fra Henriette Bismo Eilertsen i Alta Turnforening.

– Foruten å være utøver selv og trener for gymnaster fra 7 til 18 år, har han en rekke roller innenfor turnmiljøet og idretten. Han dømmer turnkonkurranser på kretsnivå, han sitter i gymnastikkutvalget til Finnmark gymnastikk- og turnkrets, og han er med i idrettsrådet i Alta. Han har også vært med å sette opp åpningsshowet for Borealis Vinter Festival. For øyeblikket er han på et fire ukers opphold i Kenya der han arbeider som frivillig for gatebarn.

malin-o

Nordland, Malin Celius Oshaug, Melbo Turnforening:
Nordland idrettskrets har gjennom sitt ungdomsnettverk valgt Malin Celius Oshaug som Nordlands kandidat til årets ildsjelpris. Bakgrunnen for valget er at hun til tross for sin unge alder har lang fartstid i idretten, og har fått til utrolig mye i løpet av kort tid. Hun startet som utøver i idretten allerede som to åring, på mor-og-barn. Da hun var 12 år gammel fikk hun lov til å begynne som hjelpetrener, og siden den gang har Malin vært aktiv som trener, utøver og leder i klubben. Nordland idrettskrets har vektlagt den betydningen Malin har hatt for både utviklingen av Melbo turnforening og ikke minst den jobben hun har gjort for ungdom i klubben. Hun utfyller alle kriteriene til det vi leter etter i årets ildsjel, står det i begrunnelse fra Nordland idrettskrets.

Aust-Agder, Stian Syvetsen,Stian - årets ildsjel Ekspress IL:
I gymnastikk- og turnmiljøet kjenner vi Stian som han som alltid sier ja, og ikke ser problem, men kun løsninger! Han har i flere år vært leder og hovedtrener i turngruppa til Express IL. Han er aktiv medlem av styret til Aust-Agder Gymnastikk- og Turnkrets. I forbindelse med NGTF sitt 125 års jubileum dette året, var han ansvarlig for gjennomføringen av Aust-Agder sitt eget jubileumsshow, som involverte så godt som samtlige turnforeninger i kretsen. Mange kjenner han også som dommer i troppsgymnastikk. Han bidrar mer en gjerne lokalt, men reiser også rundt i andre kretser når de har behov for det.

Telemark, Kine Styrvold, Skotfoss Turn & Idrettsforening / Grenland Snowboardklubb:
Kine Styrvold er utøver, har vært trener og styremedlem (ungdomsrepresentant) i Skotfoss Turngruppe. Nå har hun blitt valg til årets Ildsjel fra Telemark.

Viktig rolle under Ungdoms-OL
I forbindelse med at Lillehammer arrangerer Ungdoms-OL i februar er det bestemt at prisen «Årets ildsjel 2016», som deles ut på Idrettsgallaen, skal tildeles en frivillig under 26 år.

Alle de 19 fylkesvinnerne får en viktig rolle under åpningsseremonien til Ungdoms-OL 12. februar.

– Alle disse flotte ildsjelene skal løpe med fakkelen under åpningsseremonien og til slutt overrekke den olympiske ild til Prinsesse Ingrid Alexandra som skal tenne OL-ilden, sier juryleder Kjetil André Aamodt til Idrettsforbundet, som legger til at det er på høy tid at også de unge ildsjelene rundt omkring i Norge blir hedret.

– Jeg håper Årets ildsjel-pris motiverer andre til å stille opp frivillig for norsk idrett, sier Aamodt.