Turn kvinner

Nyhetsbrev 2/2022 - turn kvinner

De første konkurransene denne sesongen skal snart gå av stabelen og vi gleder oss til å komme tilbake til konkurranser og annen aktivitet etter to lange år med pandemi. Påmelding for Norgescup 1 turn kvinner er åpnet og snart blir også invitasjoner til de påfølgende konkurransene klare. Følg med på terminlisten!
Nye apparathøyder i skranke for damer fra 2022
  • Skranke: Begge holmene heves 5 cm: Nedre holme er 175 cm og øvre holme er 255 cm. Avstanden mellom holmene er maksimalt 181 cm. Gymnaster som subber i matta når de kjører øvelsen kan be om å heve begge holmene ytterligere 5 cm. I dette tilfellet kan avstanden mellom holmene være maksimalt 182 cm.
Godkjenning av elementer i skranke - FIG-klassene
  • Såle forover eller hjulomsving forover med undertak godkjennes ikke som Composition Requirement, dvs element med ulikt grep, men vil telles som element (verdi A) i FIG 1, 2 og 3 samt NM jr og sr. Dette gjelder ikke nasjonal turnstige.
Turnstigen – nasjonale konkurranser - hopp
  • Nytt fra 2022: I hopp er det krav til å hoppe et hopp fra Code of Points for å kunne delta i hopp i de nasjonale turnstige-konkurransene, dvs minimum et overslag på hest.

Datoer å merke seg:

3. mars: Åpent digitalt klubbmøte om landslagsarbeidet
Landslagssjef Birgit Vallestrand inviterer til åpent klubbmøte for å informere om landslagsarbeidet fremover. Målgruppen er primært klubber med utøvere på ulike landslag/treningsgruppe, men øvrige klubber som er interessert i landslagsarbeidet er velkomne til å delta. Invitasjon er allerede publisert.

18. mars: Special Olympics – webinar om bedømmingsreglementet turn kvinner
Forbundsdommer Pia Dangel vil holde et webinar om reglementet for Special Olympics – turn kvinner. Det er et mål å få gymnaster som konkurrerer i Special Olympics-klassen til å bli en mer integrert del av NGTFs konkurranseaktivitet.

25.-27. mars: Åpen FIG-samling for junior
Helgen 25.-27. mars arrangeres åpen juniorsamling for gymnaster som skal konkurrere i FIG-elite-klassen. Lørdag blir det et miniseminar for trenere om landslagsmodellen for turn kvinner. Det vil også bli små workshops i apparatene under samlingen, og landslagets fysioterapeut Bente Amundsen er også til stede for å kunne bidra med nyttige tips for skadeforebyggende trening.

Informasjon om norgesmesterskapene:

NM junior i Kabelvåg 11.-12. juni
Vi er takknemlige for at Kabelvåg ønsker å arrangere NM junior for turn kvinner og turn menn. I den forbindelse arbeider vi med gode reisealternativer. Widerøe har satt opp en ekstra flyavgang til Svolvær. Billettene er lagt ut for salg. For jentenes vedkommende er det i år en begrensning på 36 deltakere i NM.

NM senior 18.-19. juni
NGTF mangler fremdeles arrangør til NM senior, og vi håper at det finnes en klubb der ute som vil påta seg arrangementet.
facebook instagram youtube website email 
MailPoet