Turn kvinner

TK - Nyhetsbrev nr. 2 mai 2021

Veien til alle krav i skranke og bom med Joanna og Antonio

Landslagstrenerne Joanna Uracz og Antonio Egri vil dele av sine mange års kunnskap som topptrenere over tre webinarer med overskriften «Veien til alle krav i skranke og bom». Neste webinar er 5. juni fra kl. 14-16. Du vil her få nye tips i skranke og bom, og muligheter for å stille spørsmål. Tilbakemeldingene på det første webinaret var meget gode, så meld deg på. Påmelding innen 20.mai
TK - Joanna og Antonio

FIG videodømming 21.-25.juni

FIG 1 og FIG 2måtte dessverre avlyses denne våren. Som et alternativ inviterer TKTK rekrutter, juniorer og seniorer som stiller i FIG-klassen til videodømming 21.-25. juni. Vi minner om at gymnaster i alderen 13 år og eldre må velge enten turnstigen eller FIG-klassen, slik det fremgår av reglementet for Turnstigen.
En gymnast kan gå fra turnstigen til FIG-klassen samme år, men ikke motsatt. TKTK henstiller til at dette også gjelder alle krets- og regionale konkurranser.

NM Junior 23.-24. oktober - Sotra

Årets NM junior har blitt utsatt til 23.-24.oktober. Tusen takk til Sotra SK for at dere takket ja til å gjennomføre NM-arrangementet til høsten. Invitasjon til konkurransen vil bli lagt ut på gymogturn.no etter sommerferien.
Arrangør for NM senior 2.-3 oktober er ennå ikke på plass, men vi regner med at dette blir klart innen utgangen av mai måned.

Europamesterskap Basel 21.-25. april

EM i turn for seniorer menn og kvinner ble arrangert i St. Jakobshalle i Basel i april. Pga pandemisituasjonen var det en liten delegasjon som deltok fra Norge, med Juliane Tøssebro, Fana og Laksevåg, og Edel Fosse, Julie Søderstrøm og Mali Neureauter, alle Oslo Turn, landslagstrener Antonio Egri, fysioterapeut Bente Amundsen, dommer Ann-Helen Bjørnstad og delegasjonsleder Siv-Rita Eikeskog (også delegasjonsleder for herre-laget).
Anne Torill Nordli var supervisor i hopp, invitert fra European Gymnastics.
Dette var den første internasjonale konkurransen for jentene siden høsten 2019 og ble en veldig annerledes opplevelse for alle. Strenge regler for smittevern innebar hotell – buss – St. Jakobshalle, og ingen anledninger til kontakt med andre utenfor Norges "boble". Jentene hadde flere gode treninger, og også en vel gjennomført podietrening før konkurransen.
Mali hadde sin beste konkurranse for sesongen og satte ny "pers" sammenlagt. For Julie, Juliane og Edel ble det dessverre noen småfeil og fall denne gangen, men det kommer nye muligheter og erfaringene fra EM er nyttig å ta med seg videre. Nye drakter fra Erin ble benyttet til trening, podietrening og konkurranse.
Se også nyhetssak på vår nettside
EM - alle rad

UNO X avtalen

Uno-X Forsyning går inn som sponsor for turn kvinners landslag, en historisk avtale for landslaget. Og en avtale som betyr mye for kvinnene.
– Uno-X viser med dette til utøverne våre at de har troen på dem og det arbeidet som gjøres. Det er utrolig viktig motivasjon for jentene, og det betyr mye for oss, forteller landslagssjef, Birgit Vallestrand.
Se også nyhetssak på vår nettside.

Definisjon toppidrett – oppdaterte retningslinjer 22. april

For å bli definert under toppidrett turn kvinner i 2021 må nå minimum ett av to kriterier være oppfylt:
  1. Uttatt i landslagsgruppen junior eller senior
  2. Delta på digital videodømming mellom 21.-25. juni 2021 (kun junior og senior)
Les mer om NGTFs regler under pandemien på vår nettside.

Videobank – gymogturn.no

Trenger du inspirasjon til trening i turnhallen eller hjemme? På nettsiden til NGTF er det lansert en videobank. Per i dag ligger det kun noen få videoer for turn kvinner, men siden vil bli bygget ut etter hvert med flere videoer. Videobanken ønsker innspill og vil høre mer om hva slags innhold dere ønsker å se i videobanken.
Innspill kan sendes ved å fylle ut dette skjemaet.

Ny Code of Points 2022-2024

Nytt internasjonalt reglement, Code of Points 2022-2024, er nå tilgjengelig på FIG sin hjemmeside. Dette reglementet vil være gjeldende fra sesongen 2022!
Du finner den her på FIG sin nettside.
facebook instagram youtube website email 
MailPoet