MailPoet nyhetsbrev turn kvinner

Webinar "Veien til alle krav i skranke og bom" 12.12.2020

12. desember arrangerte turn kvinner et webinar for trenere og dommere med tema "Veien til alle krav i skranke og bom". Hele 60 trenere deltok via Teams. Landslagstrener Anotnio Egri hadde forberedt videoer og eksempler på nyttige øvelser i skranke, som f.eks. omsving og kjemper og tips til øvelser som kan brukes til oppvarming og på gulv. Landslagstrener Joanna Uracz tok for seg basis-elementer på bom, som f.eks. viktighet av å gå på tå, hvordan starte en piruett, og mange gode tips til øvelser.

Trener- og dommerseminar 30.01.-31.01.2021

Teknisk komité arrangerte det årlige trener- og dommerseminaret digitalt via Teams. Hele 87 trenere og dommere var påmeldt. Lørdag startet med kort velkommen fra Anne Torill Nordli, leder av TKTK før landslagssjef Birgit Vallestrand orienterte kort om landslagsarbeidet.

Nytt internasjonalt bedømmingsreglement fra 2022-2024
Donatella Sacci, president i TKTK/FIG informerte om endringer i Code of Point som trer i kraft fra januar 2022. Det blir ingen store forandringer, kun små justeringer. Endelig reglement blir ferdigstilt og tilgjengelig på FIGs nettsider i april 2021. Alle våre konkurranser i 2021 vil bli gjennomført etter dagens reglement.

Skadeforebyggende arbeid
Bente Amundsen er et kjent fjes i NGTF og har mangeårig erfaring som fysioterapeut for herrelandslaget vårt. Nå har hun begynt å jobbe for turn kvinner sammen med fysioterapeut Hanne Breigutu. Bente gikk gjennom eksempler på vanlige skade hos, turnere og hadde gode tips til skadeforebyggende øvelser.

Dommerseminar 31.01.
Søndag var satt av til praktisk dømming av øvelser, og gledelig var at 70 trenere og dommer fulgte seminaret. På dette seminaret får dommerne trent og frisket opp kunnskap. Dommerutvalget ved de internasjonale dommerne Ann-Helen Bjørnstad, Kaja Regaard, Liliana Buer og Kristin Kaspersen hadde sammen med Anette Lehne Johannessen og Pia Dangel forberedt øvelser, mens Anne Torill Nordli hadde ansvaret for den tekniske gjennomføringen. Det kom opp en del spørsmål underveis som vil bli lagt ut i en egen "spørsmål og svar" under nasjonale reglement på hjemmesiden. Reglementet er uendret i 2021, men vi tar veldig gjerne i mot innspill til endringer i turnstigen.

Nasjonal terminliste 2021

FIG 1 på Sotra og Norgescup 1 i Asker er avlyst som følge av koronapandemien og usikkerheten rundt smittesituasjonen. Det er foreløpig ikke tatt stilling til konkurransene etter påske. Det vil bli tatt fortløpende avgjørelser. For å holde motivasjonen oppe og gi våre gymnaster noe å se frem til vil det være flott om dere på klubb, krets og regionsnivå kan arrangere gjennomkjøringer og konkurranser i denne perioden. Benytt de dommerne som er i deres nærområde/kohort slik at jentene får en følelse av konkurranse igjen.

Alternativ uttak til landslag
Som tidligere annonsert skulle FIG 1 være uttak til landslag for 2021. Når denne ble avlyst har vi sett på alternative løsninger for de som ønsker å komme inn på lagene. Første mulighet for dette vil være 6.mars, men flere plaser vil være åpne utover året.

Uttaket vil organiseres på følgende måte: Påmelding sendes inn vi påmeldingsskjema innen onsdag 24.februar. PÅMELDINGSSKJEMA
Videoene sendes inn innen 6.mars kl. 16.00. Mer info om tekniske krav og innlevering vil bli sendt til deltakerne etter mottatt påmelding.

Det er satt følgende krav til innsending av video:
Senior CoP: Må gjøre salto i hopp, 3 krav i skranke (trener kan sikre), alle krav i bom, alle krav i frittstående.
Junior FIG-Elite + CoP: Må gjøre salto i hopp, 2 krav i skranke (trener kan sikre, men man får trekk), alle krav i bom, alle krav i frittstående (jenter f. 2008 trenger ikke å vise dobbel salto)
Juniorene får da 9 øvelser å sende inn. FIG-Elite filmes i løpet av uken 1.-5.mars, CoP filmes lørdag 6.mars.
Rekrutt: FIG-Elite
Uttak til rekruttgruppen gjøres med hovedfokus på FIG-Elite øvelsene da dette er viktig for å kunne bygge elementer senere.

Sikkerheten er viktig og alle har hatt litt ulike forutsetninger i disse tider. Trener kan derfor sikre, ekstra matte i frittstående er lov, men det vil medføre trekk som normalt.

Junior og senior som velger å sende inn video har dermed valgt FIG for resten av sesongen og kan ikke stille i stigekonkurranser.

Kvalifisering til internasjonale konkurranser
Kortsiktig hovedmål for senior er EM i Sveits i slutten av april. De som sender inn video innen 6.mars er med og kjemper om 3 ledige plasser til dette individuelle mesterskapet, samt en plass på seniorlandslaget. Denne konkurransen teller 50% av uttaket. Siste uttak teller 75% og vil gjennomføres enten digitalt eller fysisk 30.mars avhengig av koronasituasjonen.

Kortsiktig mål for junior er Nordisk mesterskap hvor det skal være 5 gymnaster på laget. De som sender inn video innen 6.mars er med og kjemper om disse 5 plassene, samt en plass på juniorlandslaget.

Kortsiktig mål for rekrutt handler mest om utvikling og trening. Forhåpentligvis kan det gjennomføres samlinger for rekruttlaget. De som sender inn video innen 6.mars har en mulighet til å kjempe om en plass på rekruttlaget via sine FIG-Elite øvelser.

Det vil som sagt være noen åpne plasser på landslagene da vi vet det har vært ulike treningsmuligheter.

facebook instagram youtube website email 
MailPoet