MailPoet nyhetsbrev rytmisk gymnastikk

Sunt og trygt treningsmiljø!

Gjennom omorganiseringen i NGTF har det blant annet blitt en ny stilling; rådgiver for verdiarbeid. Rådgiveren har blant annet ansvar for oppfølging av verdiarbeid innen NGTF i tråd med NIFs retningslinjer og samarbeid med internasjonalt arbeid innenfor området. Verdiarbeidet har mange aspekter, men i år er hovedfokuset på å utvikle og implementere Trygg på trening i organisasjonen og å iverksette samarbeid med Sunn Idrett.

Trygg på trening er et samarbeid med Redd Barna, et arbeid som allerede er implementert i noen andre særforbund. Rådgiver og en intern ressursgruppe i NGTF jobber med å utvikle og tilpasse dette til organisasjonen, og har som mål om å rulle dette ut ila høsten/tidlig neste år. Hovedmålet for Trygg på trening er å utruste klubbene og organisasjonen til å best mulig forebygge og håndtere etiske problemstillinger og utfordringer, som blant annet overgrep, trakassering og utenforskap.

Sunn Idrett, som nå er en del av NIF, skal spre kunnskap om idrettsernæring og fremme sunne idrettsmiljøer med gode holdninger og verdier knyttet til mat, kropp, helse og prestasjon. NGTF er heldige som får lene seg på denne faginstansen og målet er å implementere denne kunnskapen og sunne holdninger i hele organisasjonen.

Ved spørsmål og henvendelser, ta kontakt med Rådgiver for verdiarbeid,
Maria Karin Dalsbø (
maria.dalsbo@gymogturn.no, 974 86 207)

NYHET fra Skadefri-teamet!

Nytt Skadefri-team var på plass ved Senter for idrettsskadeforskning på Norges idrettshøgskole høsten 2019. Skadefri-teamet gleder seg til å møte dere i ulike sammenhenger og til et godt samarbeid i årene som kommer.

Se mer om nyheter og tilbud fra Skadefri-temaet

Idrettens medlemssystem

Det ble kjørt kurs i idrettens medlemssystem før sommeren for alle lag. Kurset ble tatt opp og ligger nå tilgjengelig hos NIF.

Trenger du en oppfriskning kan du se kurset på NIF sin nettside.

Bli med på webinar!

Høstens spennende online webinarer er nå klare!
Vi legger opp viktige og interessante temaer som kan være av interesse for d
eg som blant annet er gymnast, trener, dommer, leder, styret i klubb, eller foresatt.

Vi får blant annet besøk av Michael Jørgensen fra Olympiatoppen, Marie Moltubakk som er vår ekspert på CoP og Sunn Idrett sammen med Maria Dalsbø som er forbundets rådgiver for verdiarbeid.

Webinarene arrangeres i en periode fra september til slutten av oktober, hvor hver enkelt kan bli med på det de ønsker. Om treningstiden går samtidig som et interessant webinar, hvorfor ikke lage det til en del av treningen for klubbens utøvere og trenere? Eller kanskje klubbens styre har et møte hvor det er rom for å følge et webinar som del av dette? Her er det mange muligheter til å tenke kreativt og å benytte tilbudet som er gratis for alle som ønsker å være med.

Følg med i kalenderen i tiden fremover for mer informasjon!

YOG utsettes til 2026!

IOC og Senegal har vedtatt at ungdoms OL for sommergrener skal utsettes til 2026. Lekene skulle opprinnelig avholdes i Dakar i 2022, men er nå utsatt fire år.

IOC og Senegal forstår at nyheten om å utsette lekene vil være skuffende for mange unge utøvere, men håper på en forståelse for avgjørelsen.

Les mer om saken på IOCs nettside

Påminnelse om utlysning

Før sommeren ble nasjonale konkurranser for sesongen 2021 utlyst til arrangører.

Vi minner nå om frist for å søke om å være arrangør, som er 31. august 2020.

Oversikt over konkurranser for 2021 finnes i nyhetsbrevet på nettsiden fra 26. juni her

Benytt søknadsskjema på nettsiden.

Året avsluttes med konkurranser!

Siste del av 2020 vil bestå av både NM og Norgesfinale i RG.
Datoer og steder er klart og vi jobber nå med å forberede til trygge og flotte konkurransedager for våre utøvere.
  • 06. – 08. november 2020: NM og NF for senior internasjonale klasser i Njård
  • 13. – 15. november 2020: NM og NF for junior internasjonale klasser i Fana
  • 27. – 29. november 2020: NF for senior og junior nasjonale klasser i Bergen
Av hensyn til koronasituasjonen gjør vi oppmerksom på at konkurranser kan avlyses tett opp mot arrangementet. Det vil komme smittevernstiltak som deltakere og andre til stede må følge. I tillegg til nasjonale veiledere for smittevern, kan det blant annet bli aktuelt å arrangere konkurransene uten publikum, avlyse innmarsj, ikke arrangere bankett, ha tidsplan for hver klasse i hall, justert rutine ved premieseremoni osv.

For mer informasjon,
følg med på arrangementene i kalenderen og på informasjon som sendes fra forbundet og arrangør utover høsten.

Uttaksprosess nye landslag og grupper 2021

I nyhetsbrevet før sommeren informerte vi om uttaksprosessen for nye lag og grupper til 2021. Landslagsledelsen er nå i gang med del én av uttakstester for gymnaster født 2007 og 2008. Senere i høst og frem mot jul vil det gjennomføres uttakstest del to for denne aldergruppen, samt uttakstester for eldre gymnaster.
  • Dato uttakstest del 2 gymnaster 2007 og 2008: helgen 20.-22. november
  • Dato for uttakstest del 1 og 2 gymnaster 2006: helgen 20.-22. november
  • Dato for uttakstest del 1 og 2 gymnaster 2005 og tidligere: helgen 4.-6. desember
Gymnaster skal kjøre to frivalgte program i uttakstest del 2, gjelder også gymnaster født 2007 og 2008.

NB, i etterkant av frist for påmelding vil landslagsledelsen bekrefte datoer og tider når vi ser antall påmeldte gymnaster. Det kan være tester må deles inn regionalt.
Det kan være tester avlyses tett opp mot aktivitetens dato av hensyn til koronasituasjonen.

Gymnaster født 2007 og 2008 som deltar på uttakstest del 1 trenger ikke å melde seg på til del 2 av uttaksprosessen.

Vi ber om at påmelding til uttakstester for gymnaster født 2006 eller tidligere sendes innen 14. september. Kriterier for uttak finnes på nettsiden under landslag.
facebook instagram youtube website email 
MailPoet