Nyhetsbrev mal Turn Kvinner

Aktiv sommer og høst

Flere av våre landslagsjenter har hatt en travel sommer.
European Youth Olympic Festival – EYOF ble arrangert i Slovakia i juli. Keisha A. Lockert, Tomine R. Gadderud (begge Oslo TF) og Kristine Pettersen Hammerø, (Aalesunds TF) deltok på det norske laget. Kun noen uker senere var det EM i München for både juniorer og seniorer. Junior-laget ble supplert med Hannah O. Ifeanyi (Njård Turn). Seniorlaget besto av Maria Tronrud, Julie R. Madsø, Mali T. Neurauter, Madelen K. Leitner (alle Oslo TF) og Juliane A. Tøssebro (Laksevåg Turn- og IL). Både juniorene og seniorene kjørte en god konkurranse.
For seniorens del var EM en kvalifisering til VM, der de 13 beste lagene fra Europa får delta. Seniorene var nær ved å kvalifisere lag til VM, da de ble nr. 15. Individuelt kvalifiserte Maria og Juliane seg til VM. I tillegg har Mali, Selma Andrea Halvorsen (Oslo Turn) og Mari Kanter (Holmen TT) kvalifisert seg via vårens World Cup-konkurranser. Norge stiller derfor med hele 5 gymnaster i VM, som avholdes i Liverpool i begynnelsen av november!

Seniorlandslaget har også deltatt med tre utøvere i World Challenger Cup i Paris (Frankrike). Maria Tronrud var reserve til bomfinalen i et meget sterkt finalefelt. Norge stilte også med lag i RomGym Trophy i Romania.
Siden august har det vært avholdt tre nasjonale konkurranser; FIG 2 og 3 samt Ifact Norgescup 3. Unni og Haralds pokalkonkurranse, arrangert av Oslo TF, ble gjennomført 14.-16. oktober med fullsatte tribuner.
Rekruttene samles snart til årets nasjonale rekruttkonkurranse (Sotra), og for våre beste stigeturnere gjenstår Norgesfinalen i november (Hokksund). En stor takk til klubbene som påtar seg disse arrangementene og til dommerne. Uten dere blir det ingen konkurranser!

19. november skal Ingrid Aas-Haaland (Høybråten og Stovner IL) representere Norge i Disability Artistic British Championship 2022. Dette er første gang en norsk para-utøver konkurrerer i utlandet og vi ønsker henne lykke til. Samme helg er det Nord-Europeisk mesterskap i Finland.

Ny teknisk komite turn kvinner 2022-24

Vi er inne i en ny ting-periode som vil strekke seg fra september 2022 til august 2024. I den forbindelse er Teknisk Komité turn kvinner utvidet med ett medlem. Vi ønsker Dora Sif Oskarsdottir velkommen i komiteen. Hun vil ha ansvar for regionarbeid og rekruttering samt trenerutdanning. Fra tidligere består komiteen av leder Anne Torill Nordli, Ann Helen Bjørnstad (dommeransvarlig og kontaktperson for paraidretten), Siv Rita Eikeskog (ansvar for nasjonale turnstige-konkurranser) og Sofie Bråten (ansvar for sponsor og media).

Antonio Egri vil fungere som konstituert landslagssjef inntil utgangen av januar 2023 etter at vår kjære landslagssjef Birgit Vallestrand gikk bort i september etter en lengre periode med sykdom.

Terminliste 2023 – vi trenger arrangører

Fristen for å søke om å arrangere de nasjonale konkurransene i 2023 er 1. november. Vi håper mange klubber melder seg! Oversikt over de aktuelle konkurransene finnes her. Terminlisten for 2023 ligger også ute på gymogturn.no. I den forbindelse minner vi om at Norgescupene har skiftet navn til Ifact Norgescup da Ifact er vår nye sponsor.

Dommer- og trenerseminar – hold av datoen 21.-22. januar!
Dommer- og trenerseminar gjennomføres 21.—22. januar 2023 i Oslo-området (invitasjon kommer). Seminaret er åpnet for både krets og forbundsdommere samt trenere. Flere av våre internasjonale dommere deltar også, samt landslagssjef Antonio Egri m.fl.
Har dere innspill til relevante temaer, så ta kontakt med oss. Vi har allerede fått innspill på FIG-elite-dømming og artisteri.

Trenerkurs

TKTK oppfordrer klubbene til å sende trenere på kurs, også trener 1, slik at det blir tilstrekkelig mange trenere til å kunne gjennomføre trener 2 kurs for turn kvinner når dette kommer på plass. Se NGTFs kurskalender her.

Vett-regler

Turnmiljøet skal være trygt og kjekt for alle. Turnforbundet har derfor jobbet fram ulike vett-regler som skal bidra til å skape gode holdninger som forplikter turnere, trenere, ledere og foreldre. Les mer om vett-reglene her
facebook instagram linkedin youtube website email 
MailPoet