Nyhetsbrev mal RG med ikon

Uttakstest til nye landslag 2025-sesongen

Hvert år tas det normalt ut nye landslag og utviklingsgrupper for sesongen. Denne prosessen starter nå.

Påmelding til uttakstesten i juni er nå åpen og gjøres samlet fra klubb digitalt HER
Frist for påmelding: 23. mai.

Uttaksprosessen består av flere deler.
Del 1 = oppvarming med koordinasjonsøvelser
Del 2 = risikoelementer (totalt fire risiko)
Del 3 = kroppsvansker
Del 4 = programkjøring (ett program)
Del 5 = koreografi/artistiske forutsetninger
Del 6 = fleksibilitetstest og styrkeøvelser

Testene ligger oppdatert på nettsiden under Nyttig informasjon for landslagene og i mappen RG landslag uttakskriterier. Ytterligere informasjon om uttakskriterier og uttaksprosessen kommer.

Seniorgymnaster som var seniorgymnaster i 2024 og som stiller i EM i 2024 er automatisk kvalifisert til landslag i 2025. Juniorgymnaster som stiller i EM i 2024 som forblir junior i 2025 er automatisk kvalifisert til landslag i 2025, men skal likevel stille på test for å få tallgrunnlaget.

Juniorgymnaster født 2010 og 2011: Del 1, Del 2, Del 3, Del 4, Del 5, Del 6
Gymnastene skal kjøre ett selvvalgte junior program i Del 4. Det vil gjøres helhetlige vurderinger av vanskegrad, artisteri og utførelse – ikke karakterer etter internasjonalt reglement. For nærmere informasjon om hvordan tester vurderes, se dokumenter om uttakstester på nettsiden under landslag.

Seniorgymnaster f.2009 og tidligere: Del 3 og Del 4
Gymnastene skal kjøre ett selvvalgt senior program i del 4. Det vil gjøres en helhetlige vurderinger av vanskegrad, artisteri og utførelse – ikke karakterer etter internasjonalt reglement.

Uttak vil gjelde fra og med 01.01.2025.

Åtte nybakte norgesmestere og premiere på nytt NM-konsept!

Åtte nybakte norgesmestere og premiere på nytt  NM-konsept!
I løpet av helgen har vi fått åtte nye norgesmestre i rytmisk gymnastikk i klassene tropp, duo/trio og lag, og for et mesterskap dette ble! Flotte rammer, spenning og nerver preget dette mesterskapet, som også var premiere på et nytt lagkonsept ...

Les mer

Mottok kongepokalen for femte gang!

Denne helgen samlet Norgeseliten innen rytmisk gymnastikk seg i Stavanger for å kjempe om sesongens mest prestisjefylte individuelle titler. Med en elektrisk stemning i arenaen, fikk vi også være vitne til at Josephine Juul Møller sikret ...

Les mer
Mottok kongepokalen for femte gang!

Forbundstinget 2024 – beslutninger

Forbundstinget 2024 – beslutninger
Forbundstinget 2024 ble avholdt i Fredrikstad 3.-5. mai. Tinget ble innledet med «Åpent forum» fredag 3. mai, før selve tingforhandlingene ble gjennomført 4.-5. mai. Lokal arrangør Fredrikstad turnforening stod for ...

Les mer

Ny løsning for overganger

Ny løsning for overganger
I mars publiserte vi en ny løsning i forbindelse med overganger som skal være mer brukervennlig, forståelig og effektiv. Utøver søker selv om overgang via sin profil i Min Idrett hvor man logger inn med Idrettens ID.

Les mer
facebook instagram linkedin youtube website email