Nyhetsbrev mal Turn Kvinner

Konkurransesesongen er godt i gang!

Vi ønsker å rette en stor takk til klubbene som nok en gang stiller opp og arrangere flotte konkurranser over hele landet. Takk til Hokksund TF, Holmen TT og Tromsø TF for fantastiske arrangementer i vår. Takk også til Oslo TF for et flott Nordisk Mesterskap og for den tradisjonelle "Unni og Haralds Pokal". Tusen takk til våre dyktige dommere også.
Det er gledelig å se at så mange gymnaster deltar og at at nivået er høyt både i turnstigen og i FIG-reglementet. Vi ser frem til en spennende konkurransehøst, som starter med NM senior i september. Oversikt over de kommende konkurransene finner du i terminlisten på vår hjemmeside.

EM i Rimini, Italia, 2.-5. mai.

EM i turn ble arrangert i Rimini, Italia, i starten av mai. Norge stilte med fem seniorer og fire juniorer. Jentene leverte flere gode prestasjoner i kvalifiseringen. I lagkonkurransen endte seniorene på 20 plass av 30 lag med en poengsum på 143.964 poeng. Juniorlaget endte også som nummer 20 av totalt 26 lag med 130.696 poeng. Det var et stykke frem til finaleplass denne gangen, men jentene tar med seg de gode erfaringene videre.

Vi gratulerer med vel gjennomført EM, og spesielt til juniorjentene som deltok i sitt første internasjonale mesterskap i Rimini.

Nordisk Mesterskap i Oslo, 6.-7. april

Den første helgen i april arrangerte Oslo Turnforening Nordisk Mesterskap i Haslehallen.

I lagkonkurransen ble det norske juniorlaget nordiske mestre, og med hele fire gymnaster innenfor topp seks. Seniorlaget presterte også godt og vant sølv. I tillegg vant både seniorene og juniorene flere individuelle medaljer!


NM junior, turn kvinner og turn menn 2024

Har din klubb lyst til å arrangere Norgesmesterskap for junior, turn kvinner og turn menn 25.-27. oktober? NGTF søker etter arrangør.
Søknadsfrist er satt til 15. mai 2024.
36 turnere får mulighet til å konkurrere i NM junior 2024 i klassen kvinner junior. De 30 beste fra FIG-elite og 6 fra turnstigen (13, 14 og 15 år) basert på resultater fra FIG-konkurransene, samt Ifact Norgescup 3, første helg i oktober. Gymnaster på juniorlandslaget er automatisk kvalifisert blant de 30 i FIG-elite. Dersom det er færre enn 30 som stiller i FIG-elite, blir det flere stigeturnere som får muligheten.

Turndrakt og bruk av shorts

I nasjonale konkurranser i turnstigen vil det fra 2024 være mulig å bruke turndrakt, heldrakt eller turndrakt og shorts. TKTK minner om at det i Code of Points er et trekk på 0,3 dersom turndrakten sklir opp i rumpen eller at skjæringen på ryggen er for dyp. Smykker/øredobber som "henger" og kompresjonssokker/ermer er heller ikke tillatt. Det samme gjelder utstrakt bruk av glitter i håret.
I lagkonkurranser i turnstigen oppfordret teknisk komite til at drakene er mest mulig like, men det er ikke et absolutt krav. I FIG-konkurranser og NM følges internasjonalt reglement.

Regionale tiltak 2024

Hver region har en regionsansvarlig som har ansvar for å organisere aktivitet/samlinger. Formålet med regionarbeidet er å øke aktiviteten ute i regionene. TKTK har oppdatert informasjonen på hjemmesiden vår om regionarbeid. Les mer om tiltakene hver region kan gjøre under "regionarbeid" ved å trykke her.

Åpen samling for gymnaster 11-13 år, 8.-10. november

Vi planlegger å arrangere en åpen samling for gymnaster som er mellom 11-13 år. Mer informasjon kommer. Hold av datoen!

Trenerlisens, trenerattest og dommerattest

  • Er du ny trener? Husk trenerlisens! Perioden for trenerlisens går fra 1. september til august påfølgende år. Les mer.
  • Barn og unge skal oppleve idrettsglede i et trygt miljø. Trenerattesten gir deg et godt utgangspunkt for å lykkes som trener, slik at utøverne møter et mer helhetlig kvalitetstilbud uavhengig av trener, idrett eller klubb. Les mer.
  • Vi minner om at norsk idrett lanserte "Dommerattesten" 7. juni i 2023. Om du er dommer oppfordrer vi deg til å ta dommerattesten! Les mer.

Ny løsning for overganger

I mars publiserte vi en ny løsning i forbindelse med overganger som skal være mer brukervennlig, forståelig og effektiv. Utøver søker selv om overgang via sin profil i Min Idrett hvor man logger inn med Idrettens ID. Les mer
facebook instagram linkedin youtube website email