Nyhetsbrev mal Turn Kvinner

Endelig en norsk kvinnelig turner i mangekampfinale i EM igjen!

Maria Mangekampfinale EM 2023
Gratulerer til Maria Tronrud og Oslo Turnforening med finaleplass i all-around-finalen i EM i turn som ble arrangert i Tyrkia 13.-16. april. Etter å ha kvalifisert seg inn på plass nr. 24, klatret hun ytterligere to plasser frem i finalen, i en fantastisk konkurranse etter en noe trøblete start i frittstående. Det norske laget endte på 15. plass: 1,5 poeng etter plass nr. 13 som hadde kvalifisert lag til VM. Marie N. Rønbeck, Mali T. Neurauter, (begge Oslo Turnforening) og Mari Kanter (Holmen tropp og turn) og Julie D. Erichsen, (Laksevåg TIL) utgjorde sammen med Maria, det norske laget.

Norge stilte også med lag i VM junior som ble arrangert i Tyrkia uken før EM. Målet med konkurransen var å høste erfaringer fra internasjonale konkurranser. Christine Kubon (Laksevåg TIL), Hannah O. Ifeanyi (Oslo TF) og Kristine P. Hammerø (Aalesunds TF) deltok på laget, som gjorde en god innsats og plasserte seg som nr. 23 av 36 lag. Kristine var best av våre med 50. plass av de 126 deltakerne.

Ifact Norgescup for stige-gymnastene

Det er gledelig mange deltakere i Ifact Norgescup-konkurransene. I lagkonkurransen under Ifact Norgescup 1 i Asker deltok 36 lag, og i Trondheim deltok det 38 lag og over 220 gymnaster. Antall deltakere i eldste klasse er også økende sammenlignet med 2022. Tusen takk til klubber som påtar seg arrangementer, enten det er Ifact Norgescup, FIG-konkurransene, NM, regionkonkurranser og andre typer konkurranser. Og takk til dommerne for den jobben dere gjør. Uten dommere – ingen konkurranser.

FIG Elite-reglementet: Presisering i bom

Presisering i bom – nivå 4:
Med svevsitt menes pikert V-sitt element nr 4.202 fra elementtabellen.
Bilde1

Deltagelse i internasjonale konkurranser

På nettsiden gymogturn.no under overskriften "Invitasjonskonkurranser" finnes en oversikt over internasjonale konkurranser. I enkelte av konkurransene er det åpnet for både klubblag og regionslag, i tillegg til de individuelle klassene.
I tillegg mottar klubber invitasjoner til andre internasjonale stevner. Vi minner om at deltagelse i konkurranser utenfor Norge skal meddeles teknisk komité turn kvinner. Send med invitasjon samt hvem som skal delta. Dersom klubben må delta med dommer, så avklar med dommeransvarlig Ann Helen Bjørnstad.

Para-turn

Ann Helen Bjørnstad deltar i en arbeidsgruppe der formålet er å få turn med som gren i Paralympics. Turn er allerede en del av Special Olympics. Arbeidsgruppen er oppnevnt av det internasjonale turnforbundet. I følge arbeidsgruppens leder Nellie Kim er det gjort et godt stykke arbeid på veien mot målet. Endelig beslutning tas av FIG og deretter av IPC (Den Internasjonale Paralympiske Komité), forhåpentligvis innen utgangen av 2023.

Treningssamling i regi av det europeiske turnforbundet

European Gymnastics arrangerer årlig en treningssamling for trenere og gymnaster. Årets samling arrangeres i Kuortane, Finland og klubber med utøvere som stiller i FIG Elite har fått mulighet til å melde sin interesse til teknisk komité turn kvinner.
Norge er meldt på med trener Vilde Amblie (Oslo TF) og Joao Correia (Holmen TT) som stiller med hver sin utøver, og vi håper alle får plass.

Veterankonkurranse – Nordstrand TF

Nordstrand Turnforening inviterer til veterankonkurranse 22. juni med konkurransestart kl.19. Konkurransen i dameklassen er åpen for turnere 25 år og eldre, og i to klasser: nybegynner og øvet. Antall apparater er valgfritt. Det konkurreres i et modifisert reglement, og jo eldre - jo lavere krav til vanskegrad. Påmeldingsfrist 10. juni. Etter hvert er det mange klubber som tilbyr voksenturn. Noen savner kanskje også å kjenne på spenningen før en konkurranse? Uansett er det en flott mulighet til å treffe gamle og nye turnvenner. Ved spørsmål, kontakt heidi@nordstrandturn.no.
facebook instagram linkedin youtube website email 
MailPoet