Skip to content
Nyhet

Spennende apparatfinaler på NMs siste dag!

Etter den flotte mangekampen og lagkonkurransen i går, var det i dag klart for finaler i enkeltapparater for turn kvinner og menn. Og for en spennende konkurranse det ble!

I fjor var det Maria Tronrud som ble norgesmester i bom og skranke, mens Juliane Amalie Tøssebro tok gullet i hopp og frittstående. I år fikk vi større spredning av gymnaster på podiet.

Både Julie Dicko Erichsen (Laksevåg Turn- og IL) og Amalie Norvang Dalene (Nedre Glomma TF) som har vært skadet, kjempet seg til gull – Erichsen i hopp og Dalene i skranke.

Hopp: 1. plass: Julie D. Erichsen, 2. plass: Selma Andrea Halvorsen og 3. plass: Juliane A. Tøssebro.
Skranke: 1. plass Amalie N. Dalene, 2. plass Anna F. Vik og 3. plass Juliane A. Tøssebro.

Maria Tronrud (Oslo TF) forsvarte sin norgesmestertittel fra fjorårets bomfinale, og har i løpet av NM-helgen dermed innkassert to individuelle medaljer av edleste sort i tillegg til gull i lagkonkurransen.

Bom: 1. plass Maria Tronrud, 2. plass Selma G. Karlsen og 3. plass Juliane A. Tøssebro.

I frittstående var det Marie N. Rønbeck som tok gullet. Gøy var det også at Sanne Marie Lunde fra Slemmestad og Omegn TF fikk sølv – gymnasten som ifølge arrangør «er det nærmeste man kom lokal utøver». Lunde er faktisk den eneste gymnasten som tok medalje i dag, men som ikke er på kvinnelandslaget!

Frittstående: 1. plass Marie N. Rønbeck, 2. plass Sanne Marie Lunde og 3. plass Maria Tronrud.

For herrene sin del var det kun Harald G. Wibye (Laksevåg Turn- og IL) som forsvarte gullmedaljen sin fra fjorårets skrankefinale. I tillegg til gull i skranke ble det også gull i hopp for Wibye, mannen som under NM har fungert som gymnast og trener både for seg selv og sine kvinnelige klubbgymnaster. Imponerende.

Skranke: Fra venstre: Jacob G. Karlsen (2.plass), norgesmester Harald G. Wibye og Joar B. Amblie (3.plass).
Hopp: Fra venstre: Nore Skulesson Stene (2. plass), norgesmester Harald G. Wibye og Niklas Marton Syverhuset (3. plass).

For øvrig ble det god spredning i medaljevinnerne i herrenes apparatfinaler. Dog var alle medaljistene fra samme klubb – nemlig Oslo TF. Joar Birkeland Amblie ble norgesmester i frittstående, Nore Skulesson Stene i bøylehest og Jacob Gudim Karlsen i ringer. Gårsdagens kongepokalvinner Peder Funderud Skogvang tok gull i svingstang, og kopierte dermed klubbvenninne Maria Tronrud med to individuelle gull og et laggull fra årets NM.

Frittstående: Norgesmester Joar B. Amblie og delt 2. plass på Kasper Sjøthun og Harald G. Wibye.
Peder F. Skogvang (2. plass) virker fornøyd med at lagkompis Nore S. Stene ble norgesmester i bøylehest. Theodor R. Gadderud var ikke tilstede for å motta sin bronsemedalje.
Ringer: Norgesmester Jacob G. Karlsen, Joar B. Amblie (2.plass). Theodor R. Gadderud var ikke tilstede for å motta sin bronsemedalje.
Svingstang: Norgesmester x 2 Peder F. Skogvang, Jacob G. Karlsen (2. plass) og Harald G. Wibye (3. plass).
Etter de spennende finalene, ble dommerne som har vært i sving under arrangementet takket av arrangør, før premieutdelingen.
Tradisjonen tro kunne teknisk komité turn kvinner overrekke en økonomisk påskjønnelse til de kvinnelige gymnastene med høyeste karakterer i finalene.

President Torgeir R. Pedersen avsluttet arrangementet og takket Hokksund Turnforening «for et fantastisk velregissert NM, et av de bedre NMene jeg har overvært».

Vi takker gymnaster, trenere og dommere for en flott helg – og vi retter også en stor takk til Hokksund TF som påtok seg årets norgesmesterskap for turn kvinner og menn!

For fullstendig resultater se her