Skip to content
Nyhet

Turn kvinner klare for EM !

Etter flere gode samlingsdøgn i Oslo, reiser turn kvinner sin delegasjon i dag, 8. august til München, Tyskland for å delta i EM.
Mesterskapet vil være et multi-sportarrangement og det største idrettsarrangementet i Tyskland siden OL i 1972. De beste utøverne i 9 ulike idretter skal i perioden 11.-21. august konkurrere om medaljer og gode plasseringer. I apparatturn skal det delta 307 gymnaster fra 36 nasjoner, og Norge sender 9 utøvere som skal være med å kjempe om gode plasseringer blant Europas beste gymnaster.

Juniorgymnastene ledes av landslagstrener Tiril Døvre og Cosmin Mican.
Keisha A. Lockert, Tomine R. Gadderud (begge Oslo TF), Hannah O. Ifeanyi (Njård) og Kristine P. Hammerø (Aalesunds TF) er tatt ut til å representere Norge. Hjemmeværende reserve: Gabriella L. Bergem (Oslo TF).
Deres podietrening er onsdag 10.8., med påfølgende kvalifisering, mangekampfinale og lagfinale på fredag. Apparatfinale søndag.

Sammen med landslagstrenerne Antonio Egri og Joanna Uracz, reiser følgende uttatte seniorgymnaster til mesterskapet: Maria Tronrud, Mali T. Neurauter, Julie R. Madsø, Madelen K. Leitner (alle Oslo TF) og Juliane Amalie Tøssebro (Laksevåg Turn- og IL). Hjemmeværende reserve: Olivia L. Bergem (Oslo TF).
Seniorene har podietrening tirsdag 9.8, med påfølgende kvalifisering og mangekampfinale torsdag. Lagfinale lørdag og apparatfinale søndag.

De norske dommerne under mesterskapet er Liliana Buer og Kristin Kaspersen. I tillegg er Anne Torill Nordli invitert av European Gymnastics som dommer.

Seniorene stiller i subdivisjon 3 og juniorene i subdivisjon 2. Her kan du følge mesterskapet