Skip to content
Nyhet

Topp 10, frittståendefinale og mix-finale i EYOF!

Etter en mildt sagt spennende avslutning på tre pulje for gutta i EYOF er det endelig klart at Sebastian Sponevik, Hoppensprett Turn, ble nummer 8 i mangekampen og kom seg til finalen i frittstående!

Resultatet er det beste en norsk utøver har stått for i EYOF, og Sebastian er tredje norske utøver som får en finale i konkurransen. Allerede i 2009 kom Håkon Andreassen til finale i hopp, mens Theodor Gadderud fulgte opp med finale i mangekamp og frittstående noen år senere. Theodor ble nr 16 i sin mangekampfinale.

Sebastian turnet til 78.35, og var kun 1.55 bak vinneren, Radomyr Stelmakh fra Ukraina. Det var generelt tett i toppen, så her er det lov å begynne å tro på en god plassering også i EM i august.

Hans beste apparat var uten tvil frittstående, mens han hadde et fall i hopp som ødela for en høyere plassering. Men hopp er noe Sebastian mestrer strålende, noe han viste både i NM jr og sr. I senior-NM slo han samtlige av finalistene og vant apparatet.

Petter Steinsvik-Nilsen og Jakob Kvamsøe kjørte stabilt og bra gjennom sine konkurranser. Innsatsen deres var med på å gi Norge 13. plass i lagkonkurransen – en solid plassering for guttene.

Det har vært problemer med smartscore gjennom konkurransen, men resultatene skal ligge her.

Jentene konkurrerte onsdag, og våre unge utøvere gjorde en god konkurranse. De turnet trygt og godt, og det var kun et fall i bom.

Keisha Abdullah Lockert, Oslo Turnforening, ble Norges beste på jentesiden, og kvalifiserte seg til mix-finale med Sebastian. Konkurransen deres starter torsdag kl. 14.00.

Ikke langt bak Keisha kom Kristine Hammerø, Aalesunds TF, og Tomine Roald Gadderud, Oslo Turnforening.

Totalscoren til jentene som lag var bra, og de ble til slutt nr. 17 i lagkonkurransen.

Vi gratulerer alle utøvere og trenere!