Skip to content
Nyhet

Oppgang i medlemstallet!

Illustrasjon barn glede vimpel utetrening

Samordnet rapportering er nå på det nærmeste avsluttet og ferdig kontrollert, og det er svært gledelig å se at vi har økende aktivitetstall igjen etter at vi har lagt pandemien bak oss.

Det totale tallet for alle de 407 lagene som har rapportert er 96 444, noe som er en økning på 947 aktive siden i fjor. Det virker isolert sett kanskje ikke så veldig bra, men hvis vi tar i betraktning at det totale aktivitetstallet i norsk idrett har gått ned med 18 658 fra i fjor til i år, så er våre lag blant de som nå allerede har klart å snu trenden! Det er god grunn til å gi dere selv og hverandre en klapp på skuldrene for å ha kommet godt i gang igjen!

Et annet godt tegn på at aktiviteten er på vei tilbake til normale tilstander er gjennomføringen av mange kurs, og at terminlistene fylles opp av aktivitet, og ikke av ordene «Utsatt» og «Avlyst». Nå ser vi at hallene fylles, arrangementene gjennomføres og resultatlister og bilder av glade utøvere i alle aldre begynner å prege de ulike kanalene våre.

Mye å glede seg til!
Våren og sommeren bringer nå med seg flere positive hendelser som er verdt å nevne. Det arrangeres NM-er i alle klasser, både junior og senior, det kommer EM i alle grener senere i år, og det er VM for våre Olympiske grener. I tillegg reiser det en delegasjon på ca 200 ungdommer til årets Eurogym i Sveits, og de kommer til å være svært synlige i løpet av uken, blant annet gjennom en storstilt markering av Eurogym-2024 som skal gå i Bodø. Senere i høst reiser noen hundre aktive til Golden Age på Madeira, så aktiviteten er på vei oppover igjen også blant våre godt voksne.

Sommeren vil bli preget av et Landsturnstevne med rundt 900 deltagere, og en flere timers sending på NRK fra årets NM senior i troppsgymnastikk som arrangeres under NM-Veka i Skien.

På søndag kan du se troppsgymnastikk på NRK!

Høsten kan bli en ny vår!
Aktivitetstallet i NGTF var i 2018 hele 112 132. Forbundsstyret og alle ansatte og frivillige på alle nivåer håper at vi raskt kan heve oss til nye høyder. Det bygges stadig flere nye basishaller, det gjennomføres stadig flere kurs og konferanser og nivået på våre utøvere er stadig i bedring både på konkurranse- og oppvisningssiden. Vi vet alle at det vil ta tid før vi er tilbake der vi var i 2018, men med den store innsatsen som har blitt lagt ned gjennom pandemien så har vi et håp om at vi om få år kan nå det antall aktive vi mener det er grunnlag for.