Skip to content
Nyhet

Sofus og Julie vant NM!

Det ble en litt vel spennende mangekampfinale for både kvinner og menn i Terningen Arena lørdag. Et par fall fra antatt beste, gjorde at spenningen var til å ta og føle på til siste apparat!

I kvinneklassen var Maria Tronrud i god ledelse. Etter å ha slitt litt på trening fredag, var hun nesten litt overrasket over seg selv da hun satt både gode hopp og gjennomførte en god bomøvelse.

Like bra gikk det ikke for Juliane Tøssebro og Julie Røttum Madsen, som begge hadde fall i apparatet. Maria ledet med to poeng på Julie før siste apparat, ogskulle egentlig bare kjøre gjennom frittstående og ta kongepokalen hjem, men slik gikk det ikke helt.

– Det var veldig mye sprett, så på trening på fredag hadde jeg så mye fart at jeg var på vei ut døra. Så under konkurransen skulle jeg prøve å safe det litt, og da gikk jeg rett på rumpa, forteller Maria selv.

Julie hadde allerede gjort ferdig sine øvelser, og satt og så sin lagvenninne i klubb og på landslag få to fall. Det gjorde at seieren ble hennes. Det var med en liten bismak.

– Maria hadde jo egentlig tatt det, og jeg følte hun var bedre enn meg i dag. Det er kjipt å vinne på den måten, og veldig kjipt for henne, sier årets kongepokalvinner.

Mer spenning enn forventet

På herresiden var det forventet at Harald Grimsrud Wibye og Sofus Heggemsnes skulle kjempe om kongepokalen, med junioren, Sebastian Sponevik som en underdog. Men også i herreklassen var det unormalt mange fall og feil.

Sofus, som vanligvis er solid i svingstang, falt på sin tkachev, og hadde også fall i bøyle. For Harald ble det litt stang ut, og dermed kunne Jacob Gudim Karlsen og Sebastian snike seg opp i medaljekampen.

Jacob var en av få som kjørte uten fall under konkurransen. Men noe rusk, og en dårlig svale i ringer, gjorde at han falt noe bak Sofus.

– Jeg er i god form, og ringer kan jeg. Så den biten er litt kjip, men det var veldig gøy å ta sølv, forteller han.

Sebastian kom til NM senior som regjerende norgesmester for junior, og viste at han kan hamle opp med de etterhvert så erfarne seniorene. Med noen småfall klarte han likevel å få best score i bøyle og hopp, og samtidig kvalifisere seg til fire finaler søndag.

Tross grei gjennomføring av Jacob og Sebastian, var det ikke nok til å utfordre Sofus ordentlig. Dermed kunne Sofus strekke hendene i været for andre år på rad.

Bekymret for banketten

– Det kunne vært mye bedre, så jeg er ikke fornøyd, men veldig glad, sier den alltid glisende Sofus.

Man skulle tro at en som har deltatt i et OL og en VM-finale ikke hadde så mye å bekymre seg for etter sin andre kongepokal på rad, men slik er det ikke.

– Jøje bøye. Det verste nå, med å ha blitt norgesmester, er at jeg må holde kvinnenes tale under banketten, utbryter han.

Ved siden av sitter Julie og ler.

– Jeg vet ikke hva jeg skal si! Skryte av jentene? «Åååh, det er så mange fine og flinke jenter her. Det var mange fall…»

Han får ikke fullført før Julie utbryter:

– Men jeg faller for dere!

Begge bryter ut i latter og skåler med kongepokalene, godt fornøyd med nok en gang kunne kalle seg Norges beste turnere.

Sjekk resultatene fra NM her!