Skip to content
Nyhet

Tid for å leke og forebygge

Det har vært noen utfordrende uker for liten og stor. Ut fra det vi får tilsendt og ser, virker det som motivasjonen hos gymnaster på alle nivå fortsatt er på topp. Det gleder oss, og vi vil veldig gjerne være med å motivere videre.

– Nå har vi hatt fire uker med pause fra ordentlig turntrening der treningen har vært mest generell eller med fokus på basis. Derfor er det viktig å holde motivasjon og treningsglede på høyt nivå. Vi vet det er en utfordring for mange, sier landslagssjef for turn menn, Gabriel Negru.

Det er lysere ute, solen begynner å titte frem noen plasser. Men til og med der det er snø er utøverne flinke til å utnytte det de har for å gjøre det trives best med.

Men å gjøre som Fredrik Johnsen og Sofie Bråten under her hjelper på humøret, samtidig som man får frisk luft.

Man trodde kanskje det ville avta noe med såkalte challenges på sosiale medier med tiden, men fortsatt går de som ild i tørt gress. Selv om det ikke er konkurranse i så måte, mener Negru at en type form for konkurranse er viktig i denne perioden.

– Det å finne på små konkurranseøvelser mellom utøvere, gjerne digitalt ettersom det er den nye formen for møteplass nå, kan være med på å gi en motivasjonsboost.

Hva er din favorittchallenge eller hva motiverer deg? Tagg oss eller send ditt bidrag til oss på Instagram – @gymogturn

– Finn noen styrkeøvelser og se hvem som klarer å makse ut av treningskameratene dine. Fint om det også er noe spesifikt innen turn, legger Negru til.

Det blir ikke store konkurranser før sommeren slik det ser ut, og konkurranse og bare å få trene i hallen med vennene sine er noe mange savner. Men det å skifte fokus og heller fokusere på det man kan gjøre noe med, er også viktig i denne perioden.

Turn er en idrett med belastningsskader. Flere av utøverne på herrelandslaget har vært gjennom operasjoner, eller har hatt skader de har prøvd å lege under vinteren. Nå er det perfekte tidspunktet til å få bukt med småvondtene.

– Det er ingen tvil om at dette er en god tid for utøvere å komme hundre prosent tilbake fra skade med å gjøre øvelser som gir deg full funksjonalitet igjen, sier Negru.

Flere øvelser gymnaster vanligvis gjør på trening og i konkurranse er ikke så enkelt å opprettholde uten apparatene. Likevel er det ting ma kan gjøre for å være forberedt til dagen hallene åpner igjen.

Philip Fleischer og Nore Stene har laget to program som er perfekt for det.

Ellers har flere av gutta på herrelandslaget laget gode programmer for skadeforebygging, eller program som hjelper kroppen å være klar for det som kommer.

– Det er minst like viktig å bygge opp små deler av musklene slik at man tåler mer belastning når man er tilbake, minner Negru.