Skip to content
Nyhet

Treningsøvelser for alle nivå

På sosiale medier og i mediene florerer det av treningstips, programmer og lignende, men mange har kommet med tilbakemelding at de savner noe for alle, som man enkelt kan tilpasse nivå.

Vi har derfor samlet noen treningsprogram som vi håper alle, uansett nivå og alder, kan få glede av i påsken. Breddekonsulent, Minna Børstad, har vært med å lage programmene.

– Jeg har laget korte treningsprogram som bør passe til de aller fleste, og jeg har prøvd å finne enkle, men effektive øvelser. Alle er gjort uten utstyr, slik at de kan gjennomføres hvor og når som helst da de krever lite plass og alt du trenger er kun din egen kroppsvekt, forklarer hun.

Videoene har enkel forklaringstekst, men likevel har Børstad noen enkle tips til dem som ønsker å gjennomføre programmene.

– Det er viktig at man lytter til kroppen sin og jobber i eget tempo. Repetisjoner og tid er til hjelp, man kan gjøre flere repetisjoner eller holde på lengre om man ønsker. Meningen er likevel å holde litt tempo slik at man merker at man jobber.

Oppvarming er første video alle bør ta seg tid til.

– Det er viktig alltid å starte treningen med litt oppvarming. Bruk 5-10 minutter slik at kroppen blir litt varm og klar til en treningsøkt. Ønsker en ikke å bruke programmet, kan man gå en tur, jogge eller sykle istedenfor.

De andre programmene er delt inn litt mer spesifikt, og enkle å gjøre mellom slagene når man for eksempel har hjemmekontor eller trenger å koble litt ut.

– Mange har fortsatt hjemmekontor, og da er det ikke sikkert arbeidsplassen er like bra, noe som kan gå ut over sittestilling. Da kan man ta aktive arbeidspauser for å holde treningen oppe og forebygge smerter.

Men det er ikke bare forebyggende disse programmene er bra for. Med Covid-19 og andre influensaer kan man være utsatt for smitte om immunforsvaret er noe svakere.

– De som er regelmessig fysisk aktive har som oftest bedre immunforsvar enn de som er passive. Og i denne perioden vet vi at det er spesielt viktig å ta vare på helsen, og derfor er det også veldig viktig med hjemmetrening.

Mange tenker at man må bruke lang tid på en treningsøkt, men for å holde kroppen i aktivitet er det ikke nødvendigvis flere timer som trengs for å gjennomføre litt trening.

– Jeg tenker at det enkle ofte er det beste, og at et kort program er bedre enn ingenting. Jeg ønsker å motivere medlemmer til å være aktive hjemme nå som vi ikke kan trene sammen med andre..

Til slutt har Børstad en liten oppfordring til alle.

– Jeg håper mange kan benytte seg av treningsprogrammene, og at vi sees igjen når hverdagen kommer tilbake. Ta vare på deg selv og andre, og pass på helsen din med å trene.