Skip to content
Nyhet

Kategori 1-dommere i alle våre OL-grener

Det skjer mye spennende innen gymnastikk og turn om dagen. Ikke nok med at vi har utøvere som å markere seg internasjonalt, men Norge har også dommere i kategori 1 i turn kvinner, rytmisk gymnastikk og turn menn.

Anne Torill Nordli
Anne Torill Nordli

Anne Torill Nordli – Turn kvinner: I OL dømte hun som E.dommer i bom kvalik og finalen samt E i hopp i mangekampfinalen.

 

Tom Thingvold
Tom Thingvold

Tom Tingvold – Turn menn: Visepresident i Teknisk komite turn menn UEG, dømte under OL i Rio og har vært kategori 1 i flere OL-sykluser.

 

Marie Moltubakk
Marie Moltubakk

Marie Margrete Hveem Moltubakk – Rytmisk gymnastikk: Dømte i OL i Rio som kontrolldommer for vansker. Nytt for RG er at det nå er delt opp i tropp og individuelt, det vil si at en dommer kan ha to brevet (1 for individuell og 1 for tropp) Marie deltok på interkontinentalt dommerkurs i Baku i januar og har nå blitt kategori 1 dommer for individuell og kategori 1 dommer for tropp.

 

 

Det at Norge nå har personer på høyeste dommernivå i alle tre OL-grener imponerer president Kristin Gilbert.

-Det er rett og slett fantastisk. Dette kan ha påvirkningskraft i hvordan Norge blir sett på det internasjonale turnmiljøet. Vi er kanskje en liten turn-nasjon, men det er ingen tvil om at vi har mennesker med ettertraktet kompetanse.